Muška torba preko ramena

crna torba
Crna torba, Foto: Diana Taliun/Shutterstock

Vrijeme kada su samo žene nosile torbu je prošlo. Već je duži period prisutan trend muških modela torbi u raznim veličinama. Postoje različiti modeli tako da si svaki muškarac može odabrati ono što mu najbolje ide uz njegov outfit. Za one malo hrabrije tu su veće torbe koje poput ženskih modela mogu primiti puno stvari.

Daleko je najveći broj prodanih modela onih manjih koji idu preko ramena. Njihov put evolucije bio je dugačak, a započeo je s malim torbicama koje su išle oko struka. Muškarci su tada priznali kako je došlo vrijeme da novčanike, maramice i ključeve od auta drže na sigurnijem mjestu.

Nakon torbica oko struka moda se polako počela kretati u drugom smjeru i u prodaju su puštene torbe preko ramena. U početku je to možda i bilo čudno, ali s vremenom se mogla uočiti njihova funkcionalnost.

Muškarci koji drže malo više do svog izgleda ili metroseksualci oduševili su se spomenutim modelom, jer su napokon dobili dodatak uz koji se ne moraju osjećati čudno. Ne samo što su funkcionalne nego se mogu kombinirati uz casual outfit i onaj malo ozbiljniji.

Poželjne su i kod poslovnih sastanaka kada vam se ne da nositi torbu za laptop. Ovdje morate pripaziti da torbe nisu napravljene od umjetnog materijala kao što se rade ruksaci, jer takva torba se neće slagati s odijelom i kravatom. Za spomenutu priliku najbolje su torbe od kože.

Torbe preko ramena dolaze u raznim veličinama. One malo veće su za muškarce koji uvijek imaju puno toga za nositi, dok su manje predviđene za sve one koji novačnik ne žele više spremati u džep.

Sportske torbe preko ramene su kao stvorene za svakodnevna druženja s prijateljima u ležernom izdanju. Trenirka, traperice, tenisice i slobodni ste izaći van na druženje, ili obavljanje određenih poslova.

Autor: S.Š. Foto: Crna torba, Foto: Diana Taliun/Shutterstock