Moderne kape za zimu

zimska-kapa

Zima samo što nije stigla, a temperature su se već nisko spustile. Vrijeme je da iz ormara izvadimo deblju, prigodniju i topliju odjeću. Naša garderoba nije potpuna ne sadrži li sve potrebne modne dodatke.

Jedan od važnijih zimskih modnih dodataka zasigurno je kapa. Ona odavno nije samo nužno pokrivalo za glavu koje štiti od vjetra, hladnoće i niskih temperatura, već je sastavni dio svakog stylinga. Kapa može promijeniti cijeli vaš look pokazujući vaš ukus, jednako kao i neukus.

Ove su sezone u modi krznene kape. Žene ih vole nositi jednako koliko i muškarci. Tople su i griju, a ujedno pristaju svim odjevnim kombinacijama. Dolaze u raznim modelima i bojama, od klasičnih crnih, bijelih pa do onih jarkih boja, primjerice crvene, plave ili zelene.

Osim krznenih kapa, ove će se zime jednako nositi retro modeli i oblici. Nekadašnja moda ponovo je in stoga nas povratak retro stila nimalo ne iznenađuje.

Moderne kape i šeširi potpuno su in ove sezone. Njihova prvobitna funkcija nije da nas štite od niskih temperatura, već ponajprije da izgledaju lijepo i privlače poglede. Za razliku od njih, krznene kape praktične su za nošenje i pristaju svim uvjetima.

Muškarci sve češće nose pletene kape, iako su one na samom početku bile dizajnirane isključivo za žene. Možete ih kupiti jednobojne, u jednostavnim modelima, ali i sa raznim uzorcima poput prugica, mašnica, printa ili likova.

Ukoliko volite dječački, zaigrani stil, sve su popularnije kape sa ušima, očima i ostalim životinjskim uzorcima. Danas ih ne nose samo mlađi, već i stariji.

Zimske kape modni su dizajneri dizajnirali kako bi osvježili, razveselili look prilagođen zimskim temperaturama i vremenu. Ljudi su u zimskim mjesecima tmurniji, nisu raspoloženi kao u ljetne dane. Stoga je potrebno cijeli styling osvježiti, učniti ga veselijim i razigranijim.

Autor: D.Š. Foto: Zimska kapa, Foto: Subbotina Anna/Shutterstock