Moderne haljine za svaku priliku

moderna crna haljina
Moderna crna haljina, Foto: vhpfoto/Shutterstock

Je li vas u poštanskom sandučiću dočekala pozivnica na vjenčanje, očekuje vas gala večera ili pak vaša tvrtka priređuje zabavu na kojoj se morate pokazati u najboljem svjetlu? Možda želite plesati čitavu noć ili pak zavesti muškarca svojih snova?

I sada se nameće pitanje što odjenuti. U svojoj bliskoj budućnosti već možete vidjeti jedno od onih popodneva kada u donjem rublju stojite ispred ormara, češkate se po tjemenu i skidate jednu po jednu stvar s vješalice i ništa se ne čini dovoljno dobro.

Možda ove elegantne hlače na visoku potpeticu i samo malo prozirnu košulju. Što sa ovom prekrasnom tunikom koju ste odjenule samo jednom? Ma gdje li je samo onaj sako koji toliko volite? A zašto ne biste odjenule haljinu? Nema ništa ženstvenije od dame u modernoj haljini koja je zna dobro nositi.

Vaše tijelo je oblikovano od prekrasne simfonije krivulja i zavoja pa bilo njih više ili manje ono je vaše i ne stidite se pokazati ga. Haljine su svakako najbolji izbor za bilo koju svečaniju priliku. Ni jedan odjevni predmet nije toliko poseban i ovjekovječen kao haljina. Prisjetimo se samo Marilyn Monroe i njene bijele plisirane haljine, ili pak zelene haljine kojom je Jenifer Lopez protresla svijet.

A što je s Audrey Hepburn i malom crnom haljinom koja je jednostavno skakala s platna u Doručku kod Tiffanyja. Upravo sa ovakvom haljinom ne možete pogriješiti. Mala crna haljina je vječni klasik jednako moderan danas kao i prije pola stoljeća. Odaberite onu koja će najviše laskati vašem obliku tijela. Prikrijte ono što vam se ne sviđa a istaknite ono najljepše na sebi.

Želite li uložiti u haljinu koju ćete bez ustručavanja moći odjenuti i za nekoliko sezona i pet godina od danas birajte one u neutralnim bojama i bez puno ukrasa. Nadopunjujte ju i modificirajte po želji dobim modnim dodacima.

Želite li ipak malo više hodati po rubu ove sezone odaberite haljine s cvjetnim printom, one koje blješte u neonskoj boji ili možda neku začinjen geometrijskim printom. Držite se pravila da ako će haljina biti duga mora biti od lepršavog materijala koji ističe siluetu, dok se kod kraćih haljina možete poigrati materijalima. Uživajte u modi i svome tijelu.

Autor: L.K. Foto: vhpfoto/Shutterstock