Mitovi o ženama i muškarcima

djevojčica i dječak s cvijećem

Odnosi između žena i muškaraca oduvijek su bili tema razgovora, filmova, serija i pjesama. Svima nam je jasno da su muškarci i žene različiti i da se baš zbog te različitosti privlačimo. No, upravo ta različitost među nama i stvara sve te konflikte, svađe i zabavu. Sve to pridonijelo je stvaranju raznih mitova oko muško ženskih odnosa. Prikupili smo neke od mitova za vas i objasnili ih, a mnoge i razotkrili.

Mit broj 1 – Žene uvijek kasne

Ovaj mit je nastao od muškaraca koji oduvijek čekaju žene da se spreme. Ali mit može biti objašnjen vrlo racionalno. Žene su često spremale djecu uz sebe pa nije niti čudo da muškarac čeka ako ne pomogne pri spremanju djece za izlazak iz kuće. Iznimaka ima na obje strane i neki muškarci toliko kasne da žena spremi i sebe i djecu i još čeka muškarca.

Mit broj 2 – Muškarci sve zaboravljaju

Ako pitate jednog muškarca kada mu je godišnjica veze, rođendan žene ili djeteta vjerojatno se neće sjetiti. Iz toga je proizašlo da muškarci sve zaboravljaju ili da ništa ne pamte. Iako bismo taj mit rado opovrgnuli, većina muškaraca zaista zaboravlja veliku većinu stvari no ima iznimaka i onih koji pamte važne datume i događaje iako će vjerojatno zaboraviti da ste im pet puta rekli da je sutra rođendan vašoj prijateljici.

Mit broj 3 – Žene imaju više odjeće

Kako se oduvijek smatralo da žene kasne i dugo se spremaju iz toga je poteklo da one imaju i više stvari i odjeće. Iako je to u većini slučajeva istina, postoje iznimke i muškarci koji imaju puno više odjeće i stvari od žena.

Mit broj 4 – Žene glume glavobolju da bi izbjegle seks

Seks je glavna tema u ljubavnoj vezi pa je tako i glavna tema ljubavnih mitova. Jedan od najpoznatijih je da žene glume da ih boli glava kako bi izbjegle seks. No to je tako rijetko da postoji samo u vicevima.

Mit broj 5 – Ljubomora je znak ljubavi

Jedan od glavnih mitova je da su ljubomorni muškarci i žene predaniji odnosu i da više vole. Ljubomora proizlazi iz nesigurnosti, a ne iz ljubavi.

Mnogi mitovi su nastali utemeljeni na određenom postotku muškaraca ili žena i potkrijepljeni su većinom. No drugi su pak potpuno individualni i teško da se može uzeti da su muškarci ili žene generalno ovakvi ili onakvi.

Autor: J.S., Foto: Aliaksei Lasevich/Shutterstock