Mitovi o njezi kose

duga kosa

Jeste li se ikada zapitali o istinitosti navoda na koje ste znali nailaziti, a koji su se odnosili na njegu kose? Bilo bi dobro znati što je istina, a što laž jer vama je vaša kosa važna i nije vam svejedno hoćete li imati suhu i oštećenu kosu ili lijepe, zdrave i sjajne vlasi.

Kosa je zaštitni znak skoro svake osobe i prekrasan te sjajan izgled kose nije nešto što je palo s neba. Radi se o dugotrajnom postupku koji zahtijeva vrijeme i trud. Potrudite se kako bi vam kosa uvijek bila zdrava i s kojom ćete se moći ponositi gdje god se pojavili.

Pogrešan je način razmišljanja kako treba mijenjati šampon za kosu. Ako imate najdraži šampon kojem vjerujete i koji se pokazao djelotvornim kada je u pitanju njega kose, onda nemojte mijenjati proizvod za koji se pokazalo da pomaže kod ljepšeg izgleda vaše kose.

Važno je šišati vrhove kako bi uklonili oštećene krajeve i kako bi se kosa mogla brže oporaviti. Nije točno ako mislite da će vam šišanjem kosa brže narasti. Ona će rasti bez obzira šišali se vi ili ne, ali očito je ako ne budete redovito šišali vrhove da će vam kosa sve lošije izgledati. Frizeri su se složili da je na šišanje najbolje odlaziti svaka dva mjeseca.

Nemojte misliti kako će vam kosa biti sjajnija i ljepša ako ju operete hladnom vodom. Nemojte se smrzavati nego se radije okrenite raznim preparatima koji u sebi imaju silikone i ulja koji će ukloniti oštećenja na kosi.

Učestalo raščešljavanje kose nije dobro jer može uzrokovati njeno oštećenje. Izbjegnite bespotrebno raščešljavanje ako za to nema potrebe. Prilikom češljanja koristite široke češljeve, a kosu češljajte samo kad vam se zapetlja ili zato jer radite frizuru.

Postoje razni mitovi o njezi kose, a ovo su samo neki od njih. Izbjegavajte greške zbog kojih će vaša kosa biti suha i oštećena. Radije se okrenite savjetima uz koje će vaše vlasi biti prekrasne i neodoljive.

Autor: S.Š., Foto: dinkat/Shutterstock