Mikrodermoabrazija, dubinski piling lica

Danas kad malo bolje pogledamo postoji zaista velik broj metoda pomoću kojih se možemo boriti protiv raznih promjena na svom tijelu na koje još jednostavno nismo spremni, kao što je slučaj sa starenjem. Ako se odlučite na jedan od tretmana znajte da su svi skoro uspješni u jedankom postotku, samo je potrebno odlučiti se za jedan od njih.

Tretman mikrodermoabrazije, Foto: Serghei Starus/Shutterstock

Mikrodermoabrazija jedan je od načina kojem se sve više klijenata okreće, a radi se o odstranjivanju površinskog sloja kože sitnim kristalima pod velikim tlakom. Dakle radi se o dubinskom pilingu gdje se uklanjaju mrtve stanice.

Smatra se kako je uspješna kod svih tipova kože, znači mlađih, starijih, svjetlije ili tamnije puti. Koristi se za smanjivanje proširenih pora, regulaciju masnoće kože, korekciju sitnih bora te korekciju površinskih ožiljaka i hiperpigmentacije.

Postoje dva osnovna načina rada, s tim da se prvi koristi sa kristalima aluminija oksida, a drugi s dijamantnim kristalima različitog prečnika. Stupanj dermoabrazije određuje se veličinom dijamantske sonde te brzinom i brojem prelaza preko tretirane površine kože.

Najvećom prednosti ovog tretmana smatra se što ne postoji posebno vrijeme opravka tako da pacijent parktički odmah nakon tretmana može obavljati svoje svakodnevne aktivnosti. Mikrodermoabrazija je potpuno bezbolna i pacijent praktički odmah nakon tretmana može vidjeti rezultat.

Savjetuje se kako je najbolje da ovakvu terapiju ne primjenjuju pacijenti koji boluju od proširenih kapilara, bakterijskih infekcija kože te herpesa. Također treba imati na umu kako postoje moguće komplikacije nakon postupka, a to je crvenilo kože, podljevi na mjestima gdje vakuum vuče kožu te hiperpigmentacija nakon tretmana.