Micelarna voda za lice

Micelarna voda

Micelarna voda još je jedan proizvod koji je sve više oduševljava žene, kao i sve one koji se bave kozmetikom i make-upom. Do nedavno se koristila samo kod profesionalnih vizažista, a danas se u nju kunu gotovo svi – od make-up blogerica do prve susjede. Ali što je točno micelarna voda i zašto je toliko hvaljena? Ako ste je vidjeli u nekoj od drogerija, sigurno ste primijetili da nije baš jeftina, stoga nije ni čudo što želite provjeriti isplati li se uložiti u to hvaljeno čudo. Čini se da se itekako isplati…

Micelarna otopina preparat je za čišćenje lica, posebno učinkovit za skidanje šminke. Upravo zbog toga je nezamjenjiv proizvod za vizažiste i sve one koji se bave šminkanjem i make-upom. Ono po čemu se razlikuje od drugih proizvoda za skidanje šminke su upravo micele, koje čišćenje lica čine bržim i manje agresivnim za kožu lica.

Micelarna voda za skidanje šminke

Ono što micelarnu vodu razlikuje od drugih proizvoda za skidanje šminke je njena blagost prema koži, koja proizlazi iz sastojaka koji se u njoj nalaze. Glavni sastojci otopine su voda, glikol koji rastvara šminku i vlaži kožu, neki od konzervansa i – najvažniji sastojak – surfekor, jaki rastvarač šminke.

Surfaktanti su spojevi koji i inače idu u proizvode za čišćenje lica, ali se u micelarnoj vodi oni spajaju u micele. Zbog toga su vrlo nježni za kožu, a da pri tome ne gube moć rastvaranja nečistoća i čišćenja lica. Budući da su micele odlične za čišćenje masnoća, jer u središtu svoje strukture “zarobe” molekulu masti, vrlo su učinkovite u čišćenju viška sebuma s kože.

Jednostavnost korištenja

Micelarna voda
Foto: Shutterstock

Jednostavnost korištenja micelarne otopine njen je glavni adut. Njome se može skidati sva šminka, vodootporna i bilo kakva druga. Sve što treba je nanijeti otopinu na blazinicu ili grumen vate, pa njime proći po licu. Micele iz otopine na sebe će zalijepiti prljavštinu i šminku, kao i masnoće s kože, pa nije potrebnu puno trljati kožu kako bi se sve to otklonilo. Zbog toga je micelarna voda odlična i za osjetljivu kožu.

Nakon što je šminka otklonjena, lice nije potrebno dalje ispirati vodom. Ne trebate ga dodatno čistiti tonikom ili mlijekom za čišćenje lica. Upravo je zbog toga korištenje micelarne vode i vrlo ekonomično. Njime ne trošite novac na mnogo proizvoda, a s druge strane, i sama tekućina duže potraje jer je ne treba koristiti mnogo kod svake uporabe.

Na kraju je odgovor na pitanje isplati li se koristiti micelarnu otopinu itekako potvrdan. Iako samo pakovanje košta, na kraju se više isplati uzeti njega, nego tri zasebna proizvoda za čišćenje lica, koja zajedno čak i nisu toliko učinkovita kao micelarna vode. Osim toga, ovaj proizvod nježan je za kožu, ne izaziva iritacije i dodatno je hidrira. Nije ni čudo što je omiljen među svim make-up stručnjacima!

Autor: V.B., Foto: dungthuyvunguyen/Pixabay