Mezoterapija za mlađi izgled lica

mezoterapija lica
Mezoterapija lica, Foto: Dash/Shutterstock

Iako se u posljednjih 50-ak godina 20. stoljeća naglo počela razvijati kozmetička industrija kako se dolazilo do sve većih i važnijih spoznaja i njenom starenju posljednjih 10 godina ovaj proces se još više ubrzava. Svaka nova spoznaja ujedno i otvara vrata kozmetičkim tretmanima koji nam mogu pomoći da Oca Vrijeme držimo pod kontrolom barem još malo.

Mezoterapija je metoda kojom se potiče intenzivna regeneracija kože i za razliku od drugih metoda kod nje se izuzetno ističe individualni pristup svakoj pacijentici. Radi se o kombiniranju raznih sastojaka za pomlađivanje kože poput hijaluronske kiseline, antioksidansa, vitamina i minerala.

Ovi sastojci zajedno odjednom oživljavaju proizvodnju potpornih struktura kože poput kolagena koje fibroblasti ubrzano počnu proizvoditi po završetku tretmana. Za tretman su pogodne žene koje su prešle tridesetu i na kojima se već zamijećuju prve fine bore i i borice.

Prije no što započnete sa tretmanom estetski kirurg će dobro proučiti vaše lice i životne navike kako bi mogao iskombinirati pravu mješavinu aktivih sastojaka koja će biti u potpunosti individualno prilagođena potrebama vaše kože.

Tretman se provodi tankom iglicom i na strateška mjesta na licu ubrizgava se posvuda mala količina mješavine koja će oživjeti vašu kožu. Količina supstance koja se unosi nije veća od kapljice i ubod se odvija tupom ili vrlo tankom iglicom ovisno o regiji kože i teksturi kože pacijentice.

Ovaj tretman bi vas možda mogao podsjetiti na botox, ali zapravo radi na drugačijem principu. Dok botoks do neke mjere imobilizira mišiće čije grčenje uzrokuje stvaranje bora kod mezoterapije mimika lica je potpuno očuvana.

Odmah po tretmanu moći ćete nastaviti sa svojim dnevnim aktivnostima bez vidljivih tragova. Eventualno crvenilo koje biste mogle uočiti nestaje već za 15 min, a vrlo su rijetki slučajevi blagih podljeva ili oteklina na mjestu uboda. Nije strašno i vrlo lako se može prekriti sa malo korektora ili pudera.

Uglavnom osjećate li da vaše lice treba osvježenje i mladenački polet slobodno, ako vam financije dopuštaju, osvježite lice na način da potaknute njegove prirodne mehanizme borbe protiv starenja. Želimo vam da budete sretne ili zadovoljne sa boricama ili bez njih.

 Autor: L.K. Foto: Dash/Shutterstock