Mesna dijeta

pečeno meso

Iznenadili biste se koliko dijeta postoji, odnosno što sve možete pročitati na raznim internet stranicama i čuti od raznih stručnjaka. Svi će se oni složiti kako je baš njihova dijeta učinkovita. Ali što je najvažnije na što treba paziti?

No ono što treba imati na umu da u svemu tome nije toliko važno što piše. Biti dosljedan da ostanete na sličnom režimu i nakon što prođe period određen za dijetu, to je ono što se traži.

Važno je znati kako za mesnu dijetu ne postoje posebni recepti, potrebno je hraniti se isključivo mesnim namirnicama i izbjegavati sve ostalo, a to se čak odnosi na povrće i voće.

Nedostatak vitamina nadomješćuje se vitaminskim tabletama, a ne biste vjerovali meso je dopušteno konzumirati na sve načine što podrazumijeva prženje, kuhanje i pečenje i to sve dok se dodaju začini koji u sebi ne sadržavaju ugljikohidrate.

U mesnoj su dijeti dozvoljene sve vrste mesa i ribe. Dozvoljava se unos pečenog, kuhanog, sušenog i mesa spremanog na roštilju. Od dodataka dozvoljavaju se svi začini osim kečapa i senfa. Nije dozvoljeno pohanje namirnica i to ponajviše zbog brašna i prezli.

Od hrane potrebno je isključiti sve namirnice koje sadrže škrob, zatim sve vrste mliječnih proizvoda, slastice i grickalice. Za razliku od njih dozvoljava se konzumiranje mineralne vode, negazirane vode, crne kave i čaja zaslađenog umjetnim sladilom.

Kao što vidite svaka dijeta ima svoja pravila za koja ako želite da uspiju, treba prije svega biti karakter, odnosno pridržavati se svega navedenog i pokušati nastavit samo blažim tempom i nakon zadanog roka.

Ono što treba imati na umu da nije svaki čovjek isti i da se ne može svatko samo tako odlučiti ići na dijetu. Potrebno je prethodno konzultiranje s liječnikom jer neke dijete mogu itekako biti štetne za organizam. Dakle prije nego što se odlučite na dijetni režim, dobro razmislite može li vaše tijelo to podnijeti.

Autor: S.Š., Foto: Foto: Lana K/Shutterstock