Maturalna haljina

djevojke u crnim haljinama
Djevojke u crnim haljinama, Foto: Dmitriy Raykin/Shutterstock

Sigurno ste polako počele razmišljati o tome kako ćete zasjati na maturalnu večer kada završavate srednju školu i polako ulazite u svijet odraslih. Poput vjenčanja tako i maturalna večera podrazumijeva ispunjenje nekoliko faktora. Tu se prije svega misli na generalnu probu kod frizera, gdje ćete se napokon moći odlučiti za savršenu frizuru. Uz nju, maturalna haljina je nešto što tu večer čini posebnom.

Maturalna haljina i frizura

Maturalna haljina
Foto: Pixabay

Pored frizure haljina je još jedan stvar o kojoj treba razmišljati. Slobodno ju možete staviti na prvo mjesto prioriteta budući da se oko nje vrti cijela priča. Prije odabira haljine treba uzeti u obzir kakav look točno želite ostvariti.

Sama haljina mora biti usklađena sa šminkom i naravno frizurom. Međutim postoji jedna stvar oko koje su mnoge djevojke znale pogriješiti. Odabir haljine bi uvijek trebao biti u skladu s godinama.

Naime na temelju prethodnih godina pokazalo se kako su djevojke odabirale one haljine koje su bile primjerenije za malo starije gospođe, ili čak i mladenke. Pogrešan je način razmišljanja kako na samu večer treba izgledati kao da imate deset godina više.

Nema ništa loše ako ste tek napunili 18 godina i to želite svima pokazati. U dućanima postoji toliko dobrih modela, među kojima se mogu odabrati haljine različitih krojeva.

U ponudi se mogu naći asimetrične haljine poznate po tome što s prednje strane njihva dužina ide iznad koljena, dok se sa stražnje strane spuštaju sve do gležnja. Osim asimetričnih haljina tu su malo kraće haljine sa dužinom iznad koljena.

Osim raznih modela cijene variraju od dućana do dućana. Sve ovisi o tome koliko želite izgledati svečano. Za sve one koji žele taj krajnji glamurozni štih bilo bi najbolje obići dućane specijalizirane za svečane haljine. S tim da treba znati kako spomenuti dućani nude malo veće cijene modela.

Za sve one djevojke koje pokušavaju pronaći haljinu između krajnje elegancije i casual modela, tu su brojni dućani gdje pored uobičajenih odjevnih predmeta kao što su hlače i majice, možete pronaći i haljine. Najbolje od svega što ćete za malu cijenu dobiti super haljinu koju ćete moći nositi i malo kasnije.

Autor: S.Š., Foto: Dmitriy Raykin/Shutterstock