Maska za suhu kosu

žena sa smeđom bojom kose
Žena sa smeđom bojom kose, Foto: Valua Vitaly/Shutterstock

Njega kose moguća je i u vlastitom domu i to uz pomoć namirnica koje koristite najviše za prehrambene svrhe. Prekrasnu i njegovanu kosu može imati svaka osoba koja uloži malo vremena i truda. Zastanite malo i razmislite koliko ste puta bili nezadovoljni izgledom svojih vrhova.

Učestalo bojanje kose, nošenje kose u repu i direktno izlaganje sunčevim zrakama razlozi su neprivlačnog izgleda kose. Suha i oštećena kosa noćna je mora, ali mora koje se možete riješiti u nekoliko poteza.

Na stranu svi skupi preparati, a van sve ono što imate u svom domaćinstvu. Maska za kosu na prirodnoj bazi najbolji je i najsigurniji način do prekrasnog izgleda kose, a za što je potrebno svega nekoliko sastojaka.

Provjerite kako napraviti masku za suhu kosu kod kuće:

Maslinovo ulje već se više puta pokazalo kao dobitna kombinacija za zdravlje svakog čovjeka, ali isto tako i za njegov izgled. Uzmite dvije žlice ulja i dva žumanjka te malo meda. Sve dobro promiješajte i utrljajte u kosu. Ostavite par sati i dobro isperite.

Nemate limun? Vrijeme je da ga nabavite! Operite kosu sa šamponom i zatim uzmite sok od svježe iscjeđenog limuna i utrljajte u kosu. Stavite regenerator i isperite kosu. Tretman ponovite još jednom tek nakon tri tjedna. Rezultat je sjajna kosa.

Volite jesti svježe krastvace? Ako je odgovor potvrdan onda nema problema budući da ih zasigurno već imate u svom frižideru. Uzmite jedan krastavac koji ste prethodno ogulili i narezali i stavite u posudu.

Dodajte 2 žlice maslinovog ulja i jedno jaje. Izmiješanu smjesu umasirajte u suhu kosu i ostavite da djeluje pola sata. Isperite mlakom vodom i nanesite šampon kao što to uvijek radite.

Maslinovo ulje najvažniji je sastojak u skoro svim maskama budući da hrani kosu, revitalizira ju, njeguje raznim enzimima te spriječava njezino ispadanje. Kosa ne samo što neće biti suha nego će imati i volumen.

Autor: S.Š. Foto: Žena sa smeđom bojom kose, Foto: Valua Vitaly/Shutterstock