Maska za lice od voća

zelena jabuka

Malo je onih koji ne vode računa o lijepom izgledu te besprijekornoj koži. Kako bi uvijek bili zadovoljni svojom kožom bez neugodnih prištića, proširenih pora ili drugih pojava, potrebno je koristiti određene preparate i što prije promijeniti životne navike.

Zdrave životne navike su one koje podrazumijevaju uravnoteženu i pravilnu prehranu te izbjegavanje poroka kao što su pušenje i alkohol. Osim što treba voditi računa o zdravom načinu života, bilo bi dobro da pazite i na njegu lica.

Unatoč brojnim preparatima koji postoje na tržištu nije potrebno trošiti puno novaca, dovoljno je samo pogledati što već imate kod kuće i napraviti prirodnu masku za lice. Ovako ćete uštedjeti na svom kućnom budžetu i izdvojiti manji dio vremena kako bi napravili određenu masku.

Dobro je što u obzir dolaze namirnice koje koristite već duže vrijeme, samo što ih sada nećete upotrebljavati za pripremu jela, nego ćete uz pomoć njih napraviti smjesu koju ćete potom nanijeti na lice.

Ukoliko imate problema s prištićima možete pokušati s najboljom kombinacijom jabuke i meda. Uzmite jabuku, operite ju i naribajte. Nakon toga pomiješajte jabuku s malo meda i dobivenu smjesu nježno utrljajte na lice. Ovakvu masku možete koristiti nekoliko puta tjedno.

Banane su još jedno voće koje pomaže vašoj koži. Svi sa suhom kožom bi trebali koristiti masku od banane jer je spomenuto voće poznato po svojim ljekovitim svojstvima.

Za sve one koji imaju problema s aknama banane su najbolje rješenje jer koža nakon njih postaje meka i glatka. Potrebno je napraviti smjesu od banane koju ste prethodno usitnili i maslinovog ulja. Masku potom možete nanijeti na lice. Ako imate masnu kožu možete napraviti sličnu smjesu, ali umjesto maslinovog ulja stavite malo meda.

Jabuke, banane ili možda breskve… Sve je dozvoljeno, a zahvaljujući brojnim vitaminima vaša će koža dobiti potrebnu obnovu i bit će mekana, glatka i podatna. Ne zaboravite da je sve u vašim rukama jer samo vi znate što je najbolje za vašu kožu.

Autor: S.Š., Foto: Maksim Shmeljov/Shutterstock