Maska za kosu od banane

lijepa kosa

Sve su više popularnije metode za njegu kose koje se baziraju na prirodnim tvarima. Tako je došao red i na kosu koja traži dodatnu brigu i njegu kako bi bila zdrava i lijepa. Većinu žena muče problemi sa suhom i ispucanom kosom koja je k tome još i kraća i slabo raste.

Od sada vam to više ne bi trebao biti problem jer se tajni sastojak krije u bananama koje su poznate inače po svom energetskom djelovanju na organizam te po svojim visokim količinama vitamina i minerala.

Naime, spojimo li banane s kosom i s maslinovim uljem, dobivamo jednu pravu zdravu bombu uz koju će naša kosa izgledati puno bolje i njegovanije. Osim što se pomoću maslinovog ulja kosa biti sjajnija i mekša, maska od banane će odgovoriti kako ubrzati rast kose.

Prilikom kupnje, odaberite zrelu bananu jer tada banane nisu pretvrde niti premekane. Maslinovo ulje se preporuča da bude extra djevičansko jer je takvo ulje najbolje zbog velikih sadržaja hranjivih tvari.

Banane dobro izmiksajte te dodajte 3 velike žlice maslinovog ulja u posudu te također ta dva sastojka dobro pomiješajte. U tome će vam odlično pomoći mikser kako kasnije po kosi ne biste nalazili komadiće banane i kako biste je mogli lakše isprati.

Dobivenu prirodnu masku precizno umasirajte na područje tjemena prema vrhovima kose te po samim vrhovima. Nakon toga, ostavite da maska djeluje oko 30 do 60 minuta kako bi se sastojci mogli što bolje upiti u kosu.

Kosu zamotajte u stari ručnik kako bi smjesa bila cijelo vrijeme na kosi te kako bi maska bila djelotvornija.

Nakon tretmana, kosu je potrebno dobro oprati sa šamponom kojeg i inače koristite. Dobro je znati da je maska za kosu od banane pogodna za sve tipove kose jer djeluje vrlo blagotvorno, njegujuće i učinkovito te nema apsolutno nikakvih agresivnih tvari koje bi mogle negativno djelovati na tjeme i kosu.

Autor: A.B., Foto: Nuzza/Shutterstock