Maska protiv mitesera

maska protiv limuna

San većine žena je imati čisto i lijepo lice bez vidljivih znakova nepravilnosti kao što su akne i miteseri. Mnoge se zbog toga okreću skupocjenim kremama, losionima i drugim preparatima, ali ponekad su najbolje prirodne metode. Otkrijte koje su najbolje prirodne maske protiv mitesera.

Više se puta pokazalo da najbolja rješenja dolaze od prirodnih metoda i namirnica koje već imate u kućanstvu i redovito koristite za kuhanje.

Rajčice su jedna od namirnica s kojima možete pokušati, a zahvaljujući  vitaminima A i C, rajčica je odlična i učinkovita metoda uz pomoć koje možete ukloniti mitesere. Rajčicu je potrebno prvo usitniti, zatim nanijeti na lice i nakon deset minuta isprati uz pomoć vode.

Soda bikarbona je još jedna namirnica koja se nalazi u skoro svakom kućanstvu. Soda bikarbona ima višestruku primjenu, pa se tako pokazala odličnom i za izbjeljivanje zuba te kao sastavni dio prirodne paste za zube. Zahvaljujući njoj miteseri će uskoro biti prošlost.

Sodu treba pomiješati s vodom i nakon toga nanijeti preko cijelog lica. Masku držite između 15 i 20 minuta te isperite vodom. Za što brže i bolje rezultate masku bi trebalo nanositi dva do tri dana u tjednu.

Limun se pokazao jednom od najboljih namirnica kada je u pitanju pravilna i najbolja njega lica te borba protiv neugodnih mitesera, koje je ponekad teško sakriti i uz pomoć pudera.

Limun možete upotrijebiti zajedno s još nekoliko namirnica kao što je maslinovo ulje i šećer. Želite li probati s kombinacijom šećera i limuna, potrebno je pomiješati nekoliko kapi limuna i jednu čajnu žlicu šećera. Dobivena smjesa poslužit će za piling s kojim ćete masirati kožu lica nekoliko minuta. Na kraju se treba umiti u hladnoj vodi.

Limun se može pomiješati i s maslinovim uljem. Promiješate nekoliko kapi ulja i limuna te masku nanesete na ciljano područje. Držite deset minuta i nakon toga isperite mlakom vodom.

Prirodna maska protiv mitesera najbolje je rješenje za čisto lice bez kožnih tegoba zbog kojih potrošite više vremena tijekom šminkanja kako bi ih sve pokrili. Maslinovo ulje, rajčica ili možda limun. Pronađite ono što vam odgovara i ne zaboravite da za najbolje rezultate treba biti uporan.

Autor: S.Š., Foto: Piotr Marcinski/Shutterstock