Maska od limuna

prirodna maska
Prirodna maska, Foto: Poznyakov/Shutterstock

Prehrambene navike su važne i upravo ih zato moramo obogatiti zdravim namirnicama koje u sebi imaju puno vitamina, minerala i vlakana. Vaše će vam tijelo biti zahvalno, a pritom ćete se osjećati bolje. To će se primjetiti i na vašoj koži koja će biti svilenkasta i glatka. Zaboravite na probleme s aknama i borama, vrijeme je da počnete misliti na sebe.

Limun je zauzeo visoko mjesto popularnosti među voćem. Njegovo bogatstvo C vitaminom učinilo ga je glavnim saveznikom u borbi protiv raznih bolesti, među kojima se najviše ističe prehlada. Pored važne uloge koju ima za zdravlje svakog čovjeka, on je i više nego koristan kada je u pitanju masna koža i pore.

Osim C vitamina bogat je i kalcijem. Preporuča se sok od limuna kada je u pitanju problematična koža. Djeluje tako da čisti i steže kožu. Sok od limuna poznat je i po tome što uklanja pjege. Za masku vam je potreban bjelanjak i jedna žlica limunovog soka.

Istucite bjelanjak i pomiješajte ga s jednom manjom žlicom limunovog soka. Smjesu potom ponovo izmiješajte i ostavite malo da odstoji. Lice dobro očistite, umijte se i nanesite masku od limuna i bjelanjka. Pustite da se stegne nakon čega je potrebno umiti se mlakom vodom.

Ako vam je koža izrazito suha pokušajte umjesto bjelanjka iskoristiti žutanjak i malo limunovog soka te maslinovog ulja. Istucite žumanjak, dodajte nekoliko kapi limunovog soka i malo maslinovog ulja. Sve dobro promiješajte i utrljajte u lice. Ostavite oko 10 minuta i umijte se mlakom vodom.

Želite li ukloniti bore iskoristite blagodati koje vam pruža kombinacija limunovog soka, naranče, grejpa,mlijeka i alkohola ublaženog destiliranom vodom. Uzmite jednu žlicu limunovog soka, naranče ili grejpa i pomiješajte s jednom žlicom punomasnog mlijeka te žlicom alkohola.

Prije nego što stavite masku dobro očistite lice, a nanesite ju četkicom. Odmorite 20 minuta i nakon toga uklonite masku mlakom vodom. Vaša će koža ubrzo pokazati i više nego dobre rezultate.

Autor: S.Š. Foto: Poznyakov/Shutterstock