Masaže protiv celulita

noge bez celulita

Kako se riješiti ružne narančine kore zbog koje se osjećate manje privlačno? Celulit je problem koji pogađa mnoge žene, a kojeg se svi uporno žele riješiti. Zašto se celulit javlja? Uzrok tome može biti genetika ili način življenja.

Bez obzira koji je razlog zašto se celulit pojavio na vama je da ga se što prije riješite i uživate u svom tijelu. Postoji nekoliko načina, a osim promjene načina života koji se odnosi na namirnice koje jedete, a koje bi morale biti obogaćene vitaminima, mineralima i posebno vlaknima zbog detoksikacije, ne zaboravite na vježbanje.

Dokazano je kako žene koje se bave određenom aktivnošću, rolanje, vožnja biciklom, vježbanje u teretani ili kod kuće, imaju manje problema sa celulitom. On je možda prisutan, ali se zato ne primjećuje izvana. Zato ne čekajte nego odaberite aktivnost po želji i uklonite izgled narančine kore.

Osim vježbi pomoći će vam i masaže, a dobro je što ih možete napraviti i kod kuće bez odlazaka u salone. Ne samo da vas košta novaca nego i vremena, što neke žene ne mogu izdvojiti. Prije nego krenete s masažom provjerite imate li hidratantnu kremu ili jedno od esencijalnih ulja s kojima ćete masirati kritična područja.

Za masažu morate koristiti palac i kažiprst. Masirat ćete tako da ćete povlačiti poteze prema gore, a nakon toga je potrebno primijeniti grublje pokrete štipanjem. Štipajte kritična područja kako bi razbili nakupine toksina zbog kojih je došlo do nastanka celulita.

Kod masiranja je važno da ono ne bude previše blago, a opet morate biti oprezni kako nakon završetka masaže ne bi imali modrice po pojedinim dijelovima tijela. To isto tako neće izgledati lijepo.

Opustite mišiće prije masiranja. Svaki dio masirajte do minutu i pol, malo odmorite i krenite dalje. Budite ustrajni jer samo tako možete ukloniti celulit zbog kojeg ste izbjegavali kratke hlače, suknje i haljine.

Autor: S.Š., Foto: Vladimir Sazonov/Shutterstock