Masaža za bebe

masaža beba

Prirodna ulja su najbolji preparati za njegu kože, a najbolje od svega je što se njima može njegovati i dječja koža. Mnogo majki svaki dan masiraju svoju bebu prirodnim uljimem kokosa, gorušice ili badema. Svakodnevnom masažom majka pomaže svojoj bebi da koža bude gipka i prokrvljena. Masažom bebine kože, majka bebi stimulira metabolizam i njeguje bebinu kožu od prvih dana.

Masažu bebe treba započeti od bebinih stopala, a završiti na rukama. U ljetnim mjesecima, odnosno toplijim danima, masažu bebe završite kupanjem, kako višak ulja na bebinoj koži slučajno ne bi izazvao iritacije. U hladnijim danima, prirodna ulja će zaštititi bebinu kožu od hladnoće.

Kada masirate svoju bebu, izbjegavajte područja oko nosa, oči, pupka i ožiljke, ukoliko ih beba ima. Ulje prije svake masaže treba biti sobne temperature, te uvijek morate posebno paziti da ulje nije hladno ili vruće. Masažu uvijek izvodite nježnim i polaganim pokretima.

Masaža bebe pruža bebi mnogo dobrobiti, a jedna od njih je i jačanje veze između bebe i mame! Sa masažom bebe možete početi odmah nakon što se beba rodi, a masirati ju možete prirodnim uljima. Masažom ćete opustiti svoju bebu i učiniti ju smirenom i sretnom.

Ukoliko masirate bebu u zimskim mjesecima, masirajte ju goruščinim ili sezamovim uljem, jer oni djeluju na koži tako da ju griju. A za vrijeme ljetnih mjeseci bebu masirajte kokosovim ili maslinovim uljem. Bademovo ulje jedino možete koristiti i ljeti i zimi jer ima neutralan efekt. Nakon masaže bademovim uljem, bebina koža će biti nježna, glatka i zaštićena.

U dućanima naravno postoje i mineralna ulja za bebe, ali su prirodna ulja puno zdravija i bolja za bebinu kožu, jer se ne zadržavaju na površinskom sloju kože i dubinski prodiru u kožu. Ukoliko vaša beba ima jako osjetljivu kožu, posavjetujte se sa stručnom osobom o odabiru ulja.

Autor: A.Z., Foto: blessings/Shutterstock