Masaža tijela ima blagotvorni učinak

masaža glave

Dodir zna biti važan i koristan pogotovo ako se radi o masaži i opuštanju. Masaža je poznata kao liječenje koje postoji već dugo i sastavni je dio alternativne medicine i pomalo drugačijih metoda rada. Ako imate priliku priuštiti sebi tretman na kojem ćete zaboraviti sve svoje brige i gdje će stres postati samo dio prošlosti, iskoristite priliku i uživajte.

Bolja cirkulacija, tonus mišića, smanjena količina stresa sve se to može postići kvalitetno izvedenom masažom od strane stručne osobe koja zna što radi. Postoji nekoliko vrsta masaže kao što su medicinska, sportska i masaža za opuštanje.

Ovisno kakve tegobe imali o tome će ovisiti vaša odluka o odabiru masaže. Dobro je znati kako određene vrste masaža rade samo medicinski stručnjaci, a to su sportska i medicinska masaža. Ako se masaža ne izvede pravilno, pacijent se može ozljediti.

Bilo bi dobro kada bi si nakon svakog radog dana mogli priuštiti masažu za opuštanje kojoj se posebno vesele žene, jer upravo one reagiraju drugačije na dodir. Ponekad se masaža može izvesti i kod kuće od strane nekog od ukućana.

To su tretmani gdje je bitno da se osoba opusti, a gdje se najviše koriste pokreti poput glađenja i laganog prolaska rukom preko ključnih mjesta na tijelu.

Bez obzira za koju se masažu odlučili bitno je da ste opušteni, jer u suprotnom neće imati nikakvog učinka. Ako osjećate neugodu to može jedino značiti da ste odabrali krivu masažu, ili da vam ne odgovara maser.

Za vidljive rezultate potrebna vam je barem jedna masaža tjedno. Odaberite najbolje za sebe, jer svaka masaža ima svoju ulogu. Želite li se riješiti viška tekućine pomoći će vam limfna drenaža i masaža refleksnih točaka, za dubinsko opuštanje tu je vulkansko kamenje. Akupresura i shiatsu su odlični za napete mišiće.

Autor: S.Š., Foto: Julenochek/Shutterstock