Masaža eteričnim uljima

žena na masaži

Jeste li znali kako je miris svakog ulja jedinstven poput otiska prsta, a isto vrijedi i za njegove terapijske osobine? Esencijalno ulje predstavlja životnu silu biljke koje je nakon destilacije spremno za upotrebu. Ono je prirodno i poznato po tome što brzo ispušta aromu u zrak doprinoseći tako boljoj i opuštenijoj atmosferi koju možete imati tijekom masaže. Na tržištu ih postoji oko 300 vrsta, od čega njih 100 ima zdravstvene osobine.

Nije nepoznanica kako se na eterična ulja gleda kao na dio alternativne medicine zbog čega još uvijek neki iskazuju veliku dozu pesimizima, kada se o njima priča kao o načinu gdje se može pomoći kod raznih poremećaja.

To je neispravan način razmišljanja, jer upravo su esencijalna ulja poznata po tome što oblažavaju tegobe poput glavobolje, bolova u trbuhu te kod upale grla. Osim toga ona su iznimno korisna kod raznih masaža.

Poznato je kako današnji moderan i ubrzan način života doprinosi tome da sve više nas traži jednu vrstu masaže. Osim što opuštaju poznate su i po tome što pomažu u uklanjaju određenih ružnih pojava na našem tijelu kao što je celulit.

Upravo eterična ulja tijekom masaže prodiru u našu kožu i pomažu prilikom oslobađanja zarobljenih toksina i masnoća. Osim toga pomažu poboljšati cirkulaciju, jedan od ključnih faktora u brobi protiv celulita.

Savršena kombinacija za smanjenje celulita je esencijalno ulje bršljanja povezano s uljima ružmarina i grejpa. Aklo niste znali upravo ulje bršljana pomaže u proizvodnji hijaluronske kiseline, zbog čega je koža čvršća i elastičnija.

Da bi dobili savršen osjećaj koji slijedi nakon masaže ne morate ići u salon. Sve možete izvedti kod svoje kuće i to tako što ćete nakon tuširanja izvesti masažne pokrete pomoću masažera i ulja od bršljana.

Lavanda i njezino ulje još su jedan način da se opustite i postignete umirujući osjećaj. Ulje lavande poznato je i po svom terapeutskom djelovanju, a preporuča se osobama koje imaju problema s aknama te ostalim problemima s kožom. Osim ljekovitog djelovanja lavanda je kao stvorena da se opustite uz njene mirise.

Autor: S.Š., Foto: kurhan/Shutterstock