Masaža dubinskog tkiva

masaža

Masaža je poznata kao najstariji način liječenja koji ako se pravilno primjeni daje odlične rezultate. Postoji nekoliko vrsta masaže od kojih su neke rezervirane samo za medicinsko osoblje, dok se druge mogu izvoditi i u sklopu wellness centara. Stres je postao glavni neprijatelj svakog čovjeka, jer upravo je on jedan od glavnih uzročnika brojnih bolesti koje nas napadaju.

Tijelo dok je pod stresom pati, a ne smijete zaboraviti na mišiće koji u tom trenutku blokiraju kisik i nagomilavaju hrpu toksina u tijelu. Masaža dubinskog tkiva postoji upravo zbog ovakvih problema, a njen zadatak je do dopre u samo srce problema.

Masaža dubinskog tkiva poznata je kao terapija koja se usmjerava na dublje slojeve tkiva u tijelu gdje se koriste različte metode poput tehnike s rukama, šakama, podlakticama i laktovima. Pokazalo se iznimno učinkovitom kod svih oblika kroničnog stresa te zbog starih ozljeda i nepravilnog držanja.

Dubinska masaža daje najbolje rezultate kod visoke koncentracije boli i ukočenosti, a obično se radi o područjima kao što su vrat, ramena, listovi, ruke i donji dio leđa. Dubinskom masažom djeluje se na adhezije i ozljede nastale kao rezultat sportskog načina života.

Spomenuta masaža uklanja adhezije kako bi se tijelo moglo osloboditi bolova i kako bi se svaka osoba mogla normalno kretati.

Kod kroničnog oblika stresa osoba osjeća simtome tako da dolazi do smanjene amplitude pokreta u zglobovima. Smanjenje amplitude rezultira kasnijim negativnim posljedicama poput iskrivljenja kralježnice te razne upale mišićno-zglobnog sustava.

Prilikom masaže osoba može osjetiti nelagodu i bol, ali ona prolazi nakon dva dana kada se pacijent osjeća preporođeno i bolje. Preporuča se najviše osobama kojima je opis radnog mjesta takav da sjede cijelo vrijeme.

Najbolji rezultati postižu se kombinacijom nekoliko terapija i izvođenjem određenih vježbi. Nije realno očekivati kako će samo jedan tretman dovesti do uklanjanja čvorića. Oni će s vremenom nestati.

Autor: S.Š., Foto: Dmitrijs Dmitrijevs/Shutterstock