Manje bolna depilacija

bolna depilacij

Žene koje se depiliraju sa voskom, vrlo dobro znaju kako takva vrsta depilacije ponekad može boljeti. U nastavku ćemo vam otkriti par trikova koji će vam olakšati depilaciju vosku, i pomoći da manje osjetite bol.

Prije depilacije voskom, posebice bikini zone, obratite pažnju na temperaturu voska. U ruci vam vosak treba biti mlak, da bi odgovarao na bikini zoni. Bikini zona je vrlo osjetljiva, a opekotine nastale od voska na ovom području vam ne trebaju.

Pripremite dan prije depiliranja losion za tijelo, tako da ga noć prije stavite u hladnjak. Kada nakon uklanjanja neželjenih dlačica voskom, na kožu nanesete hladan losion, koža će biti i više nego zahvalna.

Ukoliko voskom čupate obrve, prije čupanja označite olovkom za oči, dio koji treba počupati, kako slučajno ne bi pogriješili prije čupanja, pa napravili rupe u obrvama.

Prilikom menstrualnog ciklusa izbjegavajte depilaciju, jer je koža tada najosjetljivija. Oko tri do četri dana nakon ciklusa, ženska tolerancija na bol je na najvišem nivou, pa bi bilo dobro kada bi se u tom danu depilirali.

Prije depilacije nanesite pilig na svoju kožu, posebice na mjesta koja ćete depilirati, kako bi otvorili pore i uklonili mrtve stanice. Na ovaj način ćete osloboditi zarobljene dlačice i moći ćete prilikom depiliranja ukloniti dlake iz jednog poteza.

Nikada vosak ne nanosite na cijelu površinu odjednom, nego depilirajte manje površine, dio po dio. Isto tako ako stavite vosak preko cijele površine, on će se na nekih dijelovima osušiti prije nego dođete do njih, pa će uklanjanje dlačica i voska biti otežano.

Budite oprezne pri čupanju neželjenih dlačica vosokom, te ih nikada prvi puta nemojte čupati same bez da vam je netko stručan pokazao kako. Prilikom čupanja kožu treba dobro nategnuti na jednu stranu, a vosak i traku povlačiti u drugu stranu. Na to morate jako paziti kako vam slučajno ne bi pukle kapilare.

Autor: A.Z. Foto: Valua Vitaly/Shutterstock