Mali savjeti za jeftine poklone

Djevojka sa poklonom u rukama, Foto: wavebreakmedia ltd/Shutterstock

Koliko vam se puta samo dogodilo da ne znate što nekome pokloniti. A ako se uz to dogodi da u posljednje vrijeme baš i niste pri lovi problem je još veći. Mi vam dajemo par savjeta kako uz malo ili ništa para nekome nešto pokloniti. Na kraju krajeva, nije vrijednost ono što poklanjamo već je važan znak pažnje. Pa evo nekoliko prijedloga:

1. Okviri za slike

Kaže se da slika vrijedi tisuću rijeći, pa darujte svom dečku, curi, cimeru lijep okvir sa slikom koja sve kaže. Mogu se kupiti gotovo svugdje, i dolaze u cijelom nizu različitih boja i stilova, od onih sa lažnim krznom do modernih kožnatih ili plastičnih.

2. Dnevnik/rokovnik

Oni koji vole pisati ili umjetničke duše koje stalno nešto skiciraju oduševiti će se praznim dnevnikom, ali i svi mogu imati koristi od novog rokovnika, barem za škrabanje tokom dosadnog sastanka ili zapisivanja onoga što se mora obaviti. Pronađite neki sa lijepom slikom, zgodnom rečenicom ili reljefnom prednjicom; a ako ste kreativni, kupite običnu bilježnicu i sami ju ukrasite.

3. Knjižica s kuponima

Sjećate se onih dana kada ste “zaboravili” ispuniti želje? Ili kada ste glumili da ste bolesni, samo da ne bi morali ići na neki dosadan događaj koji su vaši roditelji organizirali? Iskupite se svojoj rodbini ili prijateljima, darujući im knjižicu s kuponima kojima im obećavate da ćete obaviti poslove po kući ili dati instrukcije iz fizike svom malom bratu. Pokažite svoje vještine krasopisa ili iskoristite kompjuter za dizajniranje kupona koji će sigurno biti hit!

4. Jeftine knjige

U svim knjižarama postoje knjige koje su trenutno na sniženju. Tu se nađu mnogi klasici, kao i sjajne usputne knjige o putovanjima, kuhanju i sl.

5. Šalica za kavu

Ako vaš omiljeni profesor, najdraži šef, najbolji prijatelj ili cimer ne može živjeti bez dnevne doze kofeina, kupite im šalicu za kavu i napunite ju sa sitnicima poput kave, čaja, slatkiša ili čokolade.

6. Rješenje za stres

Ispiti, rokovi i slično mogu studiranje ili rad učiniti iznimno stresnim. Pomozite prijateljima osloboditi se stresa pomoću antistres loptice, aromatičnim uljima ili ugodnim mirisnim svijećama. Vaši kolege će vam biti zahvalni!

7. Jednostavno to recite

A ako vam se niti jedan ovaj prijedlog ne čini dobrim, postoji još jedna opcija. Umjesto da potrošite puno novaca na poklon za tu posebnu osobu, jednostavno joj/mu recite koliko vam puno znači. Napišite lijepu čestitku svojoj teti ili suradniku. Svojoj boljoj polovici dajte dugu, ugodnu masažu i navedite sve razloge zašto vam je stalo do nje/njega. Ili na jastuku svog cimera jednostavno ostavite čestitku i čokoladu. Ipak, namjera je ono što se broji!

Foto: wavebreakmedia ltd/Shutterstock