Mali savjeti kako naći sreću

Kako naći sreću, Foto: Diego Cervo/Shutterstock

Ljudi su uglavnom zadovoljni određenim područjima svog života poput posla, braka i načina na koje provode slobodno vrijeme, ali što ustvari znači biti zadovoljan i sretan sa sobom i svojim životom te kako naći sreću?

Svaka osoba bi mogla ponuditi svoju definiciju sreće, ali jedna od najčešćih kaže kako je sreća cjelokupno iskustvo smisla i zadovoljstva. Smisao nam pruža osjećaj značenja i svrhe u životu, a zadovoljstvo trenutni osjećaj radosti i blagostanja.

Svi želimo biti sretni, ali rijetki poduzimaju nešto po tom pitanju. Na putu do pronalaska sreće mogu vam biti korisna sljedeća tri pitanja.

Što je potrebno da biste bili savršeno sretni?

Na komad papira zapišite sve što vam pada na pamet, a u ovom bi vas trenutku učinilo savršeno sretnima. Razmišljajte kao da ne postoje nikakva ograničenja i zapišite apsolutno sve čega se sjetite, bez obzira na to možete li te želje ostvariti u ovom trenutku ili ne.

S kojim osobama i u kojim trenucima niste sretni?

Prisjetite se dana tijekom kojih niste bili sretni i zapišite sve što vas je tog dana činilo nezadovoljnima ili nesretnima na bilo koji način. Možda se bavite poslom koji vas ne ispunjava ili je posao u redu, ali imate problema sa šefom i kolegama. Ili ste u vezi s partnerom koji ne ispunjava vaša očekivanja. Bilježenje ovakvih stvari je bitno kako biste odredili u čemu je točno problem i mogli početi na njegovom rješavanju.

Gdje i kada ste bili najsretniji dosad?

Odgovor na ovo pitanje može vam dati neke važne smjernice. Uz to, razmislite i s kim ste bili u tim trenucima kad ste bili sretni te što ste radili. Odgovorima na ovakva pitanja prisjetit ćete se i shvatiti tko ili što vas je nekada činilo sretnima. Možda je to bio dan vašeg vjenčanja, rođenje djeteta, posao o kojem ste dugo maštali ili nešto drugo.

Foto: Diego Cervo/Shutterstock