Male tajne za lijepo lice

tople boje make upa

Želite imati lijepo lice i kada ste našminkani ne želite izgledati neprirodno? Svaki put kada se krenete šminkati želite pokriti nedostatke i istaknuti prednosti, ali ne želite da sve izgleda pretjerano. Usvojite male tajne uz koje ćete uvijek imati lijepo lice.

Izbjegnite efekt maske i vodite računa da tijekom šminkanja jedini prihvatljivi rezultat bude onaj uz koji ćete izgledati neodoljivo, jer ste to vi. Želite li postići ovaj rezultat izaberite podlogu koja odgovara vašem tipu kože.

Prije nego počnete stavljati puder na lice morate nanijeti hidratantnu kremu koja omogućava bolje upijanje kože i ravnomjerno nanošenje pudera te prirodniji izgled kože. Osim hidratantne kreme ne zaboravite na redovno čišćenje lica i umivanje.

Ako imate masnu kožu, bilo bi dobro kada bi izbjegavali puder koji u sebi nema ulja, a ako imate suhu kožu onda nećete pogriješiti odaberete li podlogu koja će u sebi imati hranjive sastojke.

Važno je da odaberete puder koji se u potpunosti slaže s vašom prirodnom bojom kože. Ne postoji općenito pravilo prema kojem se možete ravnati, nego je potrebno isprobati nekoliko različitih nijansi dok ne dođete do one željene. Iskoristite testere koji se tamo nalaze i odaberite samo najbolje.

Puder je potrebno nanositi u kružnim pokretima tako da se pokrije cijela površina i ne ostanu prijelazi između vrata i lica. Možete ga nanijeti spužvicom ili samo uz pomoć ruku, kako vam je lakše.

Slobodno stavite malo pudera i na vrat, jer ćete tako izbjeći neprirodan izgled i postići istu boju na licu i vratu. Ovo je posebno važno ako nosite izrezane majice s dubljim dekolteom.

Kada ste završili s tekućim puderom vrijeme je za nanošenje pudera u kamenu. Tako ćete fiksirati podlogu i izbjeći vidljivost sjajnih zona na licu. Odlučite se za puder u kamenu ili puder u prahu, odluka je na vama.

Autor: S.Š., Foto: Seprimor/Shutterstock