Mala crna haljina mora biti u svakom “ženskom” ormaru

Mlada djevojka u crnoj haljinici, Foto: paffy/Shutterstock

Među odjevne predmete koje svaka žena mora imati u ormaru je i neizostavna, legendarna mala crna haljina, u svijetu inače poznata i pod kraticom LBD (engl. little black dress). Ona je vječiti klasik koji dobro pristaje u svim kombinacijama – od sportske do elegantne i bezvremenski je favorit moderan tijekom cijele godine.

Klasični, šik modeli male crne haljine obuhvaćaju jednostavnu eleganciju kao niti jedan drugi komad odjeće, te ćete se zasigurno osjećati lijepo i moderno. Njezina se popularnost zahvaljuje Coco Chanelinim nacrtima iz 20-ih godina prošlog stoljeća, no činjenica je da su mnoge druge žene od 60-ih godina izguble glavu za njom kada su vidjele Audrey Hepburn u filmu ‘Doručak kod Tiffanyja’. Od tada ju mnnogi ju stilisti smatraju nužnim za potpun ormar svake žene.

Uvaženo je, naime, mišljenje da svaka žena treba posjedovati jednostavnu, elegantnu crnu haljinu koja se može obući ovisno o prigoda: na primjer sa jaknicom za dnevne poslovne aktivnosti ili s više nakit i štikle kao outfit za večernji izlazak. Mala crna haljina, najvećih je modni klasik i mnogi modni dizajner svake ju godine ubacuju među nove modele dodajući razne inovacije.

Ona je omiljena jer je lako prilagodljiva svakoj prilici i dobro izgleda, kako uz štikle, tako i uz japanke, a odgovara i svakoj životnoj dobi. Upotpuniti ju možete mnogim modnim detaljima, od štosnog remena, šala, ogrlice ili elegantnog broša, svaka će ju žena nositi na njoj svojstven naćin dajući joj notu vlastitog karaktera. Mala crna haljina uvijek ostavlja dojam klasike, elegancije, jednostavnosti i ženstvenosti. Tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci ona je lepršava, dok tijekom zimskih dana djeluje upravo osvježavajuće!

Ne zaboravimo važnu stvar – crno vizualno ‘skida’ koju kilu, što je samo dodatni plus prilikom izbora odjeće. Ona jednostavno odgovara svim oblicima tijela i svaku ženu čini lijepom! Što se pak tiče boje kose, one podjednako dobro stoje brinetama, plavušama i crvenokosim ženama, a nebitna je i visina žene koja ju nosi, one su tajno oružje modernih, modno osviještenih ženea. S njima se mogu kombinirati i torbice raznih izgleda i boja, kao o razne frizure i make up.

Autor: I.H., Foto: paffy/Shutterstock