Make up za zelene oči

žena sa zelenim očima
Žena sa zelenim očima, Foto: Sheftsoff/Shutterstock

Zelene oči su prekrasne i svaka osoba koja je imala povlasticu roditi se sa tom bojom ima priliku zablistati skoro u svakoj prilici. Ono što je potrebno znati kako se dotjerati i prije svega našminkati. Postoji nekoliko načina kako izgled dovesti do krajnjeg savršenstva, a za sve one koji nisu sigurni slijedi nekoliko korisnih savjeta koji vam u tome  mogu pomoći.

Svake godine izlaze novi modni trendovi, a u skladu s njima i promjene u području make upa i frizura. Prema mišljenju vodećih stručnjaka koji se trude svake godine oduševiti nas najnovijim kreacijama, predložili su načine šminkanja kod žena sa zelenim očima.

U zadnje vrijeme sve se više prakticira stavljanje zelene boje sjenila. Iako su mnogi još uvijek mišljenja kako na zelene oči ne ide ista boja sjenila, vodeći stručnjaci potrudili su se dokazati suprotno.

Najbolji primjer je mlada glumica Emma Stone koja se više puta pojavila našminkana gdje se moglo primjetiti kako skoro svaki put dominira zelena boja u smokey izdanju. Šminkanje ćete u ovom slučaju započeti tako što ćete prvo staviti olovku.

Nakon što ste stavili olovku uz rub donjeg i gornjeg kapka, nanesite sjenilo kako bi postigli željeni efekt. Malo više sjenila stavite na području na pregibu oka, dok bi se svjetlija nijansa trebala naći na području koje gravitira prema trepavicama i obrvama.

Maskarom istaknite trepavice, a rumenilom ružičaste boje lagano naglasite ljepotu svojih obraza. Na usne je dovoljno staviti malo sjajila ili balzama. Nikako nije dobro pretjerati i stavljati više boja nego što je to potrebno.

Možete koristiti i druge boje poput nekoliko nijansi crvene osim one najtamnije poznatije kao bordo. Ružičasta je dobrodošla kao boja sjenila. Maskara neka uglavnom bude smeđe boje. Izbjegavajte stavljati srebrno sjenilo.

Umjesto spomenute boje odlučite se za brončanu, zlatnu i bakrenu boju koje će zelenim očima pružiti nevjerojatan sjaj i ljepotu.

Želite li vaše zelene oči istaknuti ljubičastim sjenilom tada pogledajte video i provjerite kako ćete to najbolje učiniti:

Autor: S.Š. Foto: Žena sa zelenim očima, Foto: Sheftsoff/Shutterstock