Make-up za svaki dan

Djevojka u prodavaonici šminke, Foto: Peter Bernik/Shutterstock

Ovaj je make-up idealan za svakodnevan odlazak na posao ili u grad. Jednostavne i savršeno nanesene boje će vam pomoći da spojite poslovni imidž i uglađenost. S ovim izgledom ćete se osjećati samopouzdano, što će vam pomoći da se suočite sa izazovima dana.

Nakon što nanesete podlogu i korektor, kožu naprašite puderom, tako ćete učiniti sjaj nevidljivim. Kapke premažite sivim blagim sjenilom. upotrebljavajte mat puder jer se on tijekom dana neće nabirati. Sjenilo za oči nanosite spužvastim aplikatorom.

Preko čeone kosti nanesite bež sjenilo kako bi ono omekšalo sivu sjenu nanesenu ranije. Tim efektom postavljate svoje oči u žarište. Pripazite da vam na obrvama ne ostanu mrlje od pudera. Njih uklonite četkicom za obrve. Oči dovršite nanošenjem dva sloja maskare. Djevojke sa svjetlijom kosom bi trebale koristiti smeđu ili smeđe crnu maskaru, dok ostale mogu odabrati crnu.

Četkicom prijeđite preko obrva smeđim sjenilom i ispunite praznine. To će dati čvrsti okvir za vaš make-up.

Koristite rumenilo u nekoj od mekih ružičastih nijansi. Ta će boja vašoj koži dati ružičast sjaj koji će povezati ostale djelove make-upa.

Na usnama isprobajte nijanse boje crnog ribiza i učinite svoje usne zanimljivima. Olovkom iscrtajte linije i pripazite da to učinite sve do vanjskih kuteva. Ako ne možete iscrtati pravilne rubove prebrišite ih pamučnim štapićem kojeg prethodno uronite u losion za čišćenje.

Usne potom ispunite odgovarajućom nijansom ruža boje ribiza. Ako želite postići mat izgled, lagano ih prebrišite maramicom.

Zaposlenim ženama predlažemo da si odaberu jednostavnu plastičnu torbicu za šminku u kojoj će im sve biti pregledno. Kupite zrcalo s poklopcem i potražite sklopive četkice za puder. Uz sebe uvijek nosite rašpicu za nokte u slučaju da vam nokat pukne.

Foto: Peter Bernik/Shutterstock