Make-up za plavuše

plava boja kose
Plava boja kose, Foto: carlo dapino/Shutterstock

Žene i djevojke koje imaju porculanski ten i svjetliju kosu se pri odabiru make-upa trebaju opredijeliti za pastelne tonove s tragovima svjetlucavosti. Ovakvim ćete make-upom istaknuti svoj lagani ten i dati mu svježi izgled. Ovakav make-up odgovara i ženama koje imaju bijelu ili sivu kosu.

Kao podlogu za šminkanje koristite laganu vlažnu kremu u malim količinama. Nanesite je na nos, bradu, čelo i obraze te ujednačite vrhovima prstiju.

Rumenilo koristite u hladnom ružičastom tonu, a ta će boja vašoj koži pružiti mekani sjaj. U malim količinama ga nanesite na obraze i ujednačite prstima. Puder dodajte u maloj količini kako biste održali prirodan ton i sjaj kože. Boja rumenila može biti i u koraljnoj boji. Plavuše s pepeljastom bojom trebale bi odabrati rumenilo smeđe boje.

Na oči nanesite plavo sjenilo i ravnomjerno ga rasporedite. Ženama koje imaju više od 35 godina predlažemo i mogućnost nanošenja sjenila u sivom tonu. Četkicom lagano pređite preko kapka, sve dok vam ne nestanu vidljivi krajevi sjenila. Malo sjenila rasporedite i ispod donje trepavice.

Od pregiba očnog kapka pa do čeone kosti nanesite bjelkasto sjenilo, a šminkanje očiju dovršite nanošenjem dva sloja smeđe ili crne maskare na gornje i donje trepavice. Razmislite prije stavljanja svjetlucavog sjenila, jer ono može istaknuti nareškane kapke.

Četkicom za obrve uredite njihov izgled, a samim time odstranjujete i ostatke pudera koji je ostao na njima. Na usnice nanesite hladan ružičasti ruž pomoću četkice za usne. Usne prije ruža namažite balzamom, a nakon ruža možete nanijeti i sloj sjajila.

Za dnveni look bilo bi najbolje posegnuti za sjajilom u bež nijansi, istu boju možete izabrati i za ruž. Večernji make up inzistira na koraljnim tonovima. Vaše će usne izgledati senzualno, a vi neodoljivo.

Autor: M.T., Foto: carlo dapino/Shutterstock