Make up za maturalnu večer

par na maturalnoj večeri

Maturalna večer prilika je za svaku djevojku da izgleda što je bolje moguće i da u kraljevskom stilu uđe na vrata ozbiljnijeg života gdje pravila srednje škole polako više ne vrijede, a ona postaje zrelija osoba koja se okreće drugim stvarima u životu.

Maturalna večer savršeno je mjesto i vrijeme da djevojke izgledaju savršeno i možda još jednom pokušaju osvojiti srce simpatije iz prvog razreda srednje.

Mnoge cure griješe kada se odluče dojerati tako da izgledaju starije kao da imaju preko 30 godina. Nije potrebno žuriti te će godine doći, a zašto ne bi izgledale kao da imate 18 godina, što je na kraju i istina.

U nastavku pogledajte kako se našminkati za maturalnu večer.

Najbolje rješenje koje će polučiti savršen rezultat je provjera kod vizažista prije samog događaja. Generalna proba od sedam dana ranije neophodna je ako želite biti sigurne da ste odabrale najbolje za sebe.

U slučaju da imate problema s aknama svaki tretman bilo bi najbolje započeti barem mjesec dana ranije, kako bi bile sigurne u uspješnost čišćenja lica od tih ružnih podstanara koji se nalaze na licu.

Za sve djevojke koje se žele same našminkati slijedi nekoliko savjeta. Za ujednačen ten koristite tekući puder, a kako vam se lice ne bi svjetlilo na fotografijama odaberite puder u mat nijansi i nanesite ga na obraze i područje oko očiju. Sitne nepravilnosti pokrijte korektorom.

Želite li igrati na sigurno odaberite neutralne boje sjenila koje će naglasiti vaše oči, što opet neće izgledati previše napadno. Neutralne i brončane nijanse pun su pogodak pogotovo ako ih odlučite primijeniti u obliku smokey eyes.

Dobro je znati kako odabir boje sjenila treba prilagoditi boji haljine. Ako je ona u napadnim bojama kao što je crvena tada bi se mogle poigrati s nježnijim nijansama na vašem licu. Isto tako ako imate haljinu pastelnih boja, slobodno istaknite oči jačim tonovima.

Usne uljepšajte koraljnom i ružičastom bojom ruža pojačanu s još malo sjajila. Ako se odlučite samo za sjajilo nećete pogriještiti, pogotovo ako je sjajilo malo jače nijanse.

Odlučite li se za crvenu boju ruža ne zaboravite slabije istaknuti oči kako ne bi izgledali poput klauna. Pastelni tonovi s tušem kao dodatkom u ovom će slučaju biti sasvim dovoljni. Zablistajte jer ste to i zaslužile.

Autor: S.Š., Foto: AISPIX by Image Source/Shutterstock