Make up za jesen

make up za jesen

Kako se šminkate? Koristite li samo neku od dekorativne kozmetike ili se oslanjate na široku paletu poput sjenila, maskare, highlitera, bronzera? Bez obzira koje proizvode koristili uz pomoć make upa moći ćete postići ono što ste htjeli, a to je prekrasan odraz u ogledalu.

Oči, usne, obrazi, sve će to uz pomoć šminke dobiti jednu drugu dimenziju i vi ćete se nakon šminkanja osjećati baš poput slavnih osoba s naslovnica časopisa. Oni iza sebe možda imaju vrhunski tim stručnjaka, ali vi zato imate veliku želju i upornost.

Odabir make upa ovisi o nekoliko faktora, a osim biranja između dnevnog i večernjeg make upa, u obzir treba uzeti i godišnje doba. Visoke ili niske temperature mogu utvrditi smjer u kojem ćete krenuti. Ljeto je godišnje doba kada nastojimo na sebi imati što manje šminke zbog visokih temperatura dok jesen predstavlja drugu priču i scenarij.

Što podrazumijeva make up za jesen? Svaka žena se može odlučiti za hladnije boje i zemljane tonove. Odabir sjenila ovisit će o vašoj boji očiju. Vizažisti preporučaju korištenje sjenila u raznim nijansama smeđe boje, a osim nje nećete pogriješiti odaberete li naranačastu.

Kako je jesen vrijeme kada temperature nisu toliko visoke da se cijelo vrijeme znojite možete si dozvoliti nanošenje podloge na lice. Tekući i puder u kamenu najbolje će prekriti sve sitne nepravilnosti za koje ne želite da ih ostali primijete.

Prije nanošenja pudera potrebno je staviti hidratantnu kremu, a kada ste ravnomjerno rasporedili tekući puder slijedi puder u kamenu. Odaberite boje koje su za nijansu svjetlije od vaše boje kože.

Oči istaknite uz provjerenu smokey eyes tehniku koju možete primijeniti za svakodnevne i posebne prilike. Za svaki dan odaberite svjetlije boje, a za noć tamnije s kojima ćete postići dramatičnost.

Osim sjenila ne zaboravite na crnu olovku i tuš za oči koji su dobrodošli u jesen. Usne uljepšajte tamnijim nijansama crvene boje, a možete pokušati i s bojom crvenog vina. Dozvoljeno je sve od šljokica do prirodnog make upa rezerviranog za sve žene koje vole diskretan način šminkanja. Upustite se u novu jesenju avanturu uz najbolji način šminkanja.

Autor: S.Š., Foto: Subbotina Anna/Shutterstock