Make up za brinete

kovrčava kosa
Kovrčava kosa, Foto: Mayer George/Shutterstock

Smeđa boja kose dolazi u nekoliko nijansi, zbog čega je teško odrediti univerzalno pravilo koja šminka najbolje odgovara brinetama. Način odabira šminke ovisi o boji kože i obliku lica. Prije nego što se upustite u šminkanje pročitajte nekoliko savjeta koji vam u tome mogu pomoći.

Ruž je nezaobilazna kozmetika kod svake žene, radi se o finalnoj noti koja daje savršenstvo vašem izgledu. Kod boja treba biti oprezan. Bilo bi najbolje riješiti se ružičaste boje, dok će crvena, boja terakote, ili cimeta bolje odgovarati od svjetlijih nijansi.

Hladne boje nisu dobre, izgledate isprano i umorno. Ružičasta nijansa je dozvoljena, ali tamnija nijansa. Ako se odlučite za ružičastu boju svakako ne zaboravite jače naglasiti oči kako bi postigli savršeni izgled.

Nećete pogriješiti ako se odlučite za smokey eyes. On je oduvijek bolje odgovarao brinetama nego plavušama, a ako malo i pretjerate s eyelinerom to će izgledati sasvim u redu. Boje kao što su bež nijanse, boje mesa i breskve su kao stvorene za vas.

Ukoliko se želite našminkati poput Kim Kardashian koja je jedna od planetarno popularnih brineta pogledajte video u nastavku:

Prije nanošenja šminke nanesite podlogu, ili hranjivu vlažnu kremu. Pri odabiru podloge nanesite onu koja je najsvjetlija, a možete staviti par točkica žutosmeđeg sjenila. Podlogu završite stavljanjem pudera.

Po kapcima razmažite sjenilo sve do obrva. Sjenilom u potpunosti prekrijte površinu i pređite štapićem preko njega kako se ne bi skupljalo na naborimu uz vaše trepavice. Kako biste dodatno naglasili oči, na već nanešeno sjenilo stavite drugu boju u smeđem tonu. Ovo će sjenilo izvrsno odgovarati vašem blijedom tenu i naglasiti boju vaših očiju.

Nakon kapaka posvetite se trepavicama. Dva sloja crne maskare nanesite na gornje ali i donje trepavice. Obrve uredite četkicom, a ukoliko vam neke dlačice strše pokušajte ih obuzdati s malo laka za kosu kojim pošpricate četkicu.

Autor: M.T. Foto: Kovrčava kosa, Foto: Mayer George/Shutterstock