Make-up u stilu šezdesetih

Modni trendovi i dalje se mijenjaju velikom brzinom, drastični su zaokreti u samoj modnoj industriji i gotovo je nemoguće sve ih pohvatati. Od odjeće, obuće pa sve do make up-a, nevjerojatne su razlike u omjeru među njima. Zajedno sa dolaskom novih, zanimljivih i dosad neviđenih trendova, javljaju se i oni stari. Vraćaju se nekadašnji stilovi i nešto što je jednom bilo i prestalo biti in, sada je ponovo u modi.

Jedan od takvih modnih izričaja zasigurno su šezdesete. Idealan je to modni stil, primjeren za nadolazeću zimu. Crno-bijela kombinacija proteže se cijelim stylingom te uključuje smo neke naglašene detalje, najčešće su to modni dodaci poput remena, torbe ili zanimljive trake za kosu. Crvena torba idealno pristaje zagasitoj, jednostavnoj i jednobojnoj odjevnoj kombinaciji.

Cipele koje se uklapaju mogu biti jednobojne ili šarenih uzoraka. Cvjetni uzorci savršeno pristaju maloj, crnoj klasičnoj haljini koju zasigurno svaka žena ima u svom ormaru.

Što se tiče make up-a, i on je uključen u stil šezdesetih. Vraćaju se naglašene, crne oči, porculanski ten i jednostavan ruž. Klasično je uvijek prolazilo, stoga nas ne čudi da je još uvijek in. Kod šminke, u prvom su planu oči i naglašeni kapci. To se nikako ne može postići bez odgovarajuće maskare i olovke za oči. Dobar eyeliner i sjenilo za tren će vaše oči od umornih pretvoriti u senzacionalne. Ono što vam je najpotrebnije jest dobra kvaliteta same kozmetike koju koristite.

Što se tiče tena, odnosno pudera i rumenila, njihovo je korištenje svedeno na najmanju, moguću mjeru. Prirodan izgled tena je in, stoga zaboravite stavljanje baze i bronzera. Što prirodniji izgled imate, to ste bliže šezdesetima. Imate li problematičan ten, koristite što svjetliju nijansu pudera ili korektora, tek toliko da prikrijete prištiće, bubuljicu ili neprivlačno crvenilo.

Usne ne smiju biti naglašene, uglavnom zbog već prije naglašenih očiju. Prirodan izgled ne podrazumijeva naglašene oči i usne, već maksimalno samo jedno od to dvoje. Prozirno sjajilo ili što nježniji ruž sve su što vam je potrebno da biste naglasili svoje usne. Šezdesetih se godina, za razliku od pedesetih, nije nosio crveni, jarki ruž već svijetle nijanse. Drastičan look nije nešto što opisuje moderno razdoblje koje se vraća ove zime.

Autor: D.Š. Foto: Olga Ekaterincheva/Shutterstock