Make up savjeti za vizualno povećanje očiju

našminkane oči

Već neko vrijeme razmišljate o tome kako da svoje oči učinite još većima. Sa šminkom se zaista može puno toga, a uz najbolje make up savjete sada možete vizualno povećati oči. Maskara, olovka za oči i sjenila su ono bez čega ne možete, pa zato prionite na posao.

Šminkanje zahtijeva iskustvo, jer uz čvrstu ruku i znanje vaše su mogućnosti beskonačne. Uz pomoć savjeta brojnih stručnjaka nitko vam više neće reći da imate male oči. One će biti istaknute, zavodljive i zanosne. Vaše će oči ujedno izgledati odmorno, a to će vam vašem licu dati ono što mu je bilo potrebno.

Svaki put kada se krenete šminkati prvo ćete nanijeti podlogu i to preko cijelog lica. Važno je da puder ide i preko kapka kako bi sjenilo ostalo što duže i tako se bolje upilo. Nakon što ste stavili puder vrijeme je da istaknete svoje oči.

U nastavku pogledajte kako treba nanijeti olovku za oči.

Maskaru ćete staviti na gornje i donje trepavice bez obzira što su dosada mnogi tvrdili kako je dovoljno ukrasiti samo gornje trepavice. Našminkate li i donje trepavice vaše će oči dobiti oblik kakav ste htjeli i bit će uočljivije. Prije nego krenete stavljati maskaru ne zaboravite na uvijač za trepavice. Zahvaljujući njemu vaše će trepavice biti dugačke i guste.

Provjerite kako nanijeti tirkiznu olovku za oči.

Želite li povećati oči bilo bi dobro kada bi koristili nekoliko boja sjenila. Jedna boja nije dovoljna, a najbolje je započeti sa svjetlom nijansom ili bijelom bojom sjenila koja će ići na početak oka. Bijelo sjenilo će još više otvoriti vaše oči.

Pored sjenila potrebna vam je i olovka za oči. Nju ćete staviti na unutrašnji rub oka i to samo na početak, a ako ne volite bijelu boju, nećete pogriješiti stavite li nježno rozu, ružičastu ili bež nijansu.

Ništa bez tuša za oči. Ovdje treba biti oprezan jer ako radite pogrešno tuš može smanjiti oči. Nikada ne povlačite liniju duž cijelog oka, nego krenite od sredine i pazite da linija nije predebela.

Autor: S.Š., Foto: InnervisionArt/Shutterstock