Make up ideje za jesen

make up trendovi za jesen

Ako ste željni promjene u načinu šminkanja vrijeme je da krenete u potragu za novim make up idejama s kojima ćete postići željenu transformaciju i svom licu dati novu dimenziju. Nije važno jeste li raspoloženi za romantični look ili izgled buntovnice, make up ideje za jesen pomoći će vam u vašem cilju.

Način šminkanja ovisi o tome koji dio na licu želite istaknuti, a ako ste raspoloženi za vječnu crvenu boju na usnama, dobro je znati kako crvena boja nikada nije trpjela konkurenciju i zbog toga neka ostale boje na vašem licu budu neutralne ili svjetlijih tonova. Odlučite li se za klasični look, on će jednako dobro odgovarati kako za dnevni tako i večernji make up.

Prije nego što krenete sa šminkanjem potrebno je obratiti pozornost na obrve. Za razliku od prijašnjih vremena kada su one trebale biti jedva primjetne danas su popularne guste obrve kojima možete dodati sjaj uz pomoć gela.

Najnovije make up ideje dozvoljavaju razne kombinacije, pa tako vizažisti predlažu korištenje crne olovke za oči. Odlučite li za smokey eyes efekt, uzmite crnu olovku, sjenila u nekoliko različitih bež ili smeđih nijansi i ruž neutralne boje.

Nakon što ste nanijeli puder koji mora biti što sličniji vašoj boji kože kako se ne bi primjećivala razlika, stavite korektor na kritična mjesta kao što su ona ispod očiju ako ste imali nekoliko neprospavanih noći i na nekoliko mjesta na licu gdje je zalutao pokoji prištić.

Vrijeme je da istaknete oči. Krenite sa svjetlijom nijansom smeđe boje koju ćete staviti na početak kapka, na sredinu stavljate tamniju nijansu, a na kraj najtamniju nijansu smeđe boje. Crnu olovku možete staviti na gornji i donji kapak, a na kraju i maskaru.

Prije maskare uzmite uvijač za trepavice, oblikujte ih i na kraju pojačajte željenom bojom. Rumenilo može biti u jednoj od roza nijansi kako bi lice dobilo željeno osvježenje, a za kraj ne zaboravite na ruž ili sjajilo. Preporučuju se neutralne boje s kojima ćete ukrasiti usne.

Na vama je da odaberete najbolji izgled s kojim ćete zasjati i ove jesni te spremno dočekati hladnije dane u koje ćete spremni zakoračiti s novim lookom.

Autor: S.Š., Foto: kiuikson/Shutterstock