Mačka kao kućni ljubimac

macka

Mačke su odlični i zahvalni kućni ljubimci koji srca svojih vlasnika otvaraju u trenu. Svaki vlasnik mačke zna koliko mu njegov ljubimac u život unosi radosti i opuštanja, a osim što su odlične kao ljubimci mačke vrlo brzo postaju i ravnopravni članovi obitelji.

Jeste li znali da je predenje mačke jedan od najopuštenijih zvukova na svijetu? Mačka prede kada se mazi i osim što maženjem vlasnik opušta mačku zapravo istovremeno opušta i sebe jer zvuk predenja glasi kao najutješniji zvuk na svijetu.

Mačka vas nikada neće osuditi zbog ničega i njenom prisustvu možete biti u potpunosti opušteni, a poznate su po tome da se obožavaju maziti zbog čega u svom vlasniku izvlače samo ono dobro.

Odlično je i što znaju obavljati nuždu na za to predviđeno mjesto pa njihov izmet nikada nećete pronalaziti po skrivenim kutevima vašeg doma.

Mačke se ne kupaju i nije im potrebno kupanje jer su same najbolji čistači, zbog čega se mačke svrstavaju u kategoriju najčišćih kućnih ljubimaca.

Mačke zahtijevaju jako malo pažnje i neovisne su o čovjeku zbog čega se smatraju idealnim kućnim ljubimcima za osobe koje namaju puno vremena.

Vrlo su zaigrane, spretne i brze pa je igranje s njima i provođenja vremena s njima zabavni dio dana koji pomaže vlasnika opustiti u potpunosti i zaboraviti na sve probleme, zbog čega se ne kaže bez veze da su mačke najbolji psiholozi.

Pas primjerice za razliku od mačke zauzima puno više pažnje, ali i samog životnog prostora zbog čega je mačka i ovoga puta dobila još jedan plus ispred drugog kućnog ljubimca.

Stručnjaci kažu da osobe koje su vlasnici mačaka su inteligentnije od ostalih ljudi, što vam samo može imponirati.

Mačka može bez ikakvog problema biti sama čak i do dva dana, jedino što joj je potrebno osigurati dovoljno hrane i vode za te dane i bez problema možete otići gdje trebate.

S obzirom na to da su vrlo znatiželjne životinje, napravit će sve da budu tamo gdje ste i vi kako slučajno ne bi ništa propustile.

Manje je poznato da se mačke ponašaju zaštitnički te se jako vežu uz svoje vlasnike, a žive puno duže od drugih ljubimaca, tako da je njihov vijek oko 14 godina. Ako imate mačku i uskoro planirate bebu, saznajte sve o tome kako priviknuti mačku na novog člana obitelji. 

Autor: A.Z., Foto: Eric Isselée/Shutterstock