Lucy

film lucy

Jesu li vam se svidjeli filmovi “Peti element”, “Neo Profesionalac” i “Nikita”? Ako je tako onda će vam se sigurno svidjeti najnovija poslastica redatelja Luca Bessona koji je ostao zapamćen po nauvjerljivijim heroinama iz novije filmske povijesti.

[fvplayer src=”http://vimeo.com/101622119″]

Zahvaljujući njemu svi smo se mogli uvjeriti u filmske početke jedne od najboljih glumica, Natalie Portman. Film Neo Profesionalac snimljen je 1994. godine, a iako je Jean Reno ostvario ulogu života kao profesionalni ubojica, svi su na kraju ostali zadivljeni glumom Natalie, koja je odlično odglumila djevojčicu Mathildu kojoj je ubijena cijela obitelj.

Sve glavne glumice koje je Luc Besson birao za svoje filmove imale su karizmu i uvjerljivost pa tako ne čudi što je za najnoviji film odabrao odabrao Scarlett Johansson, koja je nakon “Avengersa” odlučila opet prihvatiti ozbiljniju ulogu i odglumiti mladu djevojku kojoj protiv njezine volje ugrade paket sintetičke tvari.

Film Lucy je akcijski triler u kojem mlada žena pokazuje što sve čovjek može učniti kada iskoristi 100 % svog mozga. Poznato je kako čovjek koristi mali dio mozga i kako su nezamislive mogućnosti svakoga ako pronađe način kako u potpunosti iskoristiti 86 milijardi gusto poredanih neurona.

Postavlja se pitanje što bi se dogodilo sa osobom koja to uspije napraviti, bi li ona zapravo postala nadčovjek. Spomenuti film se bavi ovom tematikom i to je najveći adut Luca Bessona, zbog čega će mnogi htjeti vidjeti film.

Priča započinje sa studenticom Lucy koja živi na Tajvanu i koju dečko prevarom dobije da odnese aktovku nepoznatom čovjeku. Prije nego što je uspjela shvatiti da je prevarena, Lucy biva oteta i postaje taocem. Nemilosrdni čovjek Jang naredi da joj kirurški ugrade paket u kojem se nalazi sintetička tvar i koji bi je ubio ako bi procurio.

Iako očajna Lucy odlazi pod pratnjom na aerodrom ne bi li odletjela na drugi kraj svijeta noseći vrijedan paket. Kada zbog nepredviđenih okolnosti kemikalija procuri i njezino ju tijelo apsorbira, Lucy počinje osjećati ono što nije prije. U trenutku kada shvati što joj se događa odlazi po pomoć kod uglednog znanstvenika Samuela Normana, koji već duže vrijeme istražuje ljudski mozak.

Zbog odlične ideje Luca Bessona i talentirane glumice Scarlet, vjeruje se kako će i ovaj triler postati klasik i kultni film koji će svatko htjeti imati u svojoj privatnoj videoteci.

Autor: S.Š., Foto: lucymovieintl.com