Loše navike za kožu

Sunčanje

Kupujete skupe kreme, njegujete kožu maskama i pilinzima, a da li ste se ikada zapitali radite li nešto nesvjesno što šteti vašoj koži da to ne primjećujete? Ako je odgovor potvrdan, pročitajte ovaj tekst i probajte kontrolirati svoje loše navike. Ustrajete li u nekima od njih načinit ćete svojoj koži više štete nego koristi koje ni skupocjena šminka neće moći prekriti.

Prečesto mijenjate kreme

Nakon što ste se savjetovali s dermatologom i dobili savjet za kupovanje kreme vi ju koristite tjedan ili dva i nakon toga kupite novu. Mnoge kreme djeluju duboko u kožu i rezultati neće biti vidljivi nakon tako kratkog vremena. Da bi vidjeli rezultate mora proći više vremena. Ako krema nakon mjesec dana nije ispunila vaša očekivanja tek tada ju promijenite.

Sunčanje bez kreme sa zaštitnim faktorom

Svi želimo imati lijepu i preplanulu kožu, ali ne smijemo izbjegavati nanošenje kreme za sunčanje jer nam to može donijeti više štete nego koristi. Sunčeve štetne zrake prodiru duboko u kožu i uzrokuju njeno preuranjeno starenje i dugoročno ju isušuje. Krema s faktorom služi kao barijera kako bi koža dulje ostala mlađa i elastična.

Dodirivanje lica rukama

Rukama tijekom dana dodirujemo razne površine koje su nečiste i pune bakterija. Sada zamislite što te bakterije mogu napraviti vašem osjetljivom licu. Možete prouzročiti bolne i upaljene akne, a ako se s njima već borite, pripazite da lice ne dodirujete rukama.

Odlazak na spavanje sa šminkom na licu

Ovo je vrlo loš način postupanja s kožom. Ako ste imali šminku na licu cijeli dan, ona može biti puna bakterija i slobodnih radikala iz zraka koji također mogu prouzročiti akne i razne upale po licu. Tijekom spavanja treba pustiti koži da se odmori od šminke koja sprječava da koža diše. Noć je vrijeme kada se koža obnavlja i trebamo joj to i dopustiti tako da skinemo sve nepotrebne slojeve šminke i nečistoća s lica.

Kožu ne smijemo uzimati zdravo za gotovo jer je upravo ona najveći organ na našem tijelu. Ona prva odaje da smo bolesni i da se ne brinemo dovoljno za svoje zdravlje. Stoga pijmo puno tekućine, nosimo kreme sa zaštitnim faktorom i obavezno nanosimo kreme za hidrataciju kože lica, tijela i posebno ruku.

Autor: M.D., Foto: Antonio Diaz/Shutterstock