Ljetovanje u Dalmaciji

pogled na bašku vodu
Pogled na Bašku Vodu, Foto: Mario Žamić/Wikimedia

Ljetovanje u Dalmaciji može biti itekako poseban doživljaj odmora sa svojim najbližima s kojima želite provesti dane odmora i opuštanja. Dalmacija je jedan dio Hrvatske koji obuhvaća puno sadržaja i prirodnih ljepota koje će oduševiti koliko stare, toliko i one najmlađe. Radi se o području koje obuhvaća jedinstvene prirodne pojave, bilo da su u pitanju Nacionalni parkovi, kao što su Kornati.

Ili možda jedna od ljepših plaža, kao što je npr Zlatni rat na Bolu, ujedno i najpoznatija plaža na Jadranu.

Ljetovanje u Dalmaciji treba isplanirati na način da vidite što vam više odgovara, odnosno želite li ljetovati na otocima, ili u jednom od gradova.

Odnosno jeste li više tip za komercijalni tip turizma, znači gužve i poprilično razvikana mjesta, ili ste više tip za ljetovanja na pustim otocima gdje je zagarantirana ravnoteža unutarnjeg duha i prirode.

Kao što vidimo planiranje uključuje više faktora, koji naravno ovise o tome kakav ste tip osobe, odnosno što više volite. Dakle bitno je znati kako na raspolaganju imate zaista velik izbor mjesta između kojih se treba odlučiti, a mi vam možemo preporučiti neka od njih.

Ako ste više tip osobe kojoj ne smetaju gužve i koja je ljubitelj čistih šljunčanih plaža, tada vam preporučamo Makarsku rivijeru koja nudi velik izbor mjesta za vaš odmor iz snova.

Ako više želite iskustiti odmor u stilu pustog otoka, tada su za vas idealne lokacije kao što su Drvenik Veli i Mali, koji se nalaze u neposrednoj blizini Trogira, gdje ćete postići toliko željeni mir, ali bez previše uobičajenih sadržaja.

U slučaju da ste više tip osobe koja želi uskladiti uživanje u prirodi, koliko i opuštanje na nekoj od plaža, preporuča se Lastovo koje je ujedno proglašeno parkom prirode sa jedinstvenom prirodnom ponudom biljnog svijeta.

Isto tako preporuča se ljetovanje u okolici Zadra odakle se možete uputiti na jednodnevni izlet na Kornate, što će predstavljati posebni doživljaj uživanja u jedinstvenim prirodnim pojavama.

Dalmacija zaista uključuje velik izbor mjesta bilo na obali, ili na jednom od otoka. Na vama je da izaberete.

Foto: Mario Žamić/Wikimedia