Ljetni remen

ljetni remen
Ljetni remen, Foto: PHB.cz (Richard Semik)/Shutterstock

Ma je li moguće da se živa u termometru ovoliko penje? Već na početku ljeta odjeća nam je zadavala problem jer nije lako ostati dotjerana i glamurozna kada se topi asfalt pod nogama, a vrućina stvara fatamorgane hladnih i orošenih pića.

Ostajete li kod kuće čvrsto usidreni pred klimom to nije problem, možete se skinuti u donje rublje i mazati se kockicama leda kako biste preživjeli ove nehumane temperature ili se pak zaletite do mora ili nekog sjenovitog jezera ako ste u prilici.

Za sve nas koje smo vezane za svoj grad ili mjesto poslom ili nadolazećim fakultetskim obvezama ne preostaje nam ništa drugo, no kameleonski se prilagoditi kako najbolje znamo i umijemo. Dakle prvo pravilo odijevanja za deveti krug pakla je svijetle boje i samo prirodni materijali.

Košuljica koja imitira svilu ili lepršava sintetička tunika sa životinjskim printom u teoriji izgleda sjajno kao modna poslastica, ali u praksi će vas žive skuhati jer umjetni materijali imaju vrlo glatka vlakna koja prijanjaju jedno za drugo i ne dopuštaju koži da se hladi na prirodan način.

Dakle kako se ne biste pregrijale i rastopile nam se na vrućem podnevnom suncu odaberite svijetlu odjeću koja će lepršati oko tijela i omogućiti cirkuliranje zraka. Možda vam se čini da ovakva moda nije prikladna za mlade žene koje žele istaknuti figuru za koju su naporno radile prije ljeta, no varate se.

Postoje načini na koje možete odjenuti široke i prozračne komade, a ipak naglasiti ženstvenu siluetu. Koji je najprivlačniji oblik ženskog tijela? Koji pokret ćete napraviti u zraku ako bez rieći morate opisati riječ žena? Da, upravo tako… načinit ćete krivulju pješčanog sata. Dakle posegnite za ljetnim remenom i stegnite svoju, košulju, tuniku ili T-shirt majicu. Doba spuštenog struka je prošlo, vratite remen na pravu razinu struka i istaknite njegov najtanji dio.

Odaberite tanke remenčiće kako vas velik komad materijala ne bi dodatno zagrijavao i pazite da ne bude presvijetao. Dopuštene su zagasitije pastelne boje, ali nikako bijeli remen posebice ako nemate vrlo tanak struk. Možete čak i zaredati nekoliko tankih ljetnih remenčića na istu majicu za izuzetno chic dojam. Ostanite nam lijepe i dotjerane i držite se hlada.

Autor: L.K., Foto: PHB.cz (Richard Semik)/Shutterstock