Ljetni karneval u Rabcu

Malo mjesto Rabac, Foto: Zeljko/Wikimedia

Volite zabavu, maske i prije svega opuštenost, tada vas pozivamo da se pridružite nevjerojatnom društvu raznih maski u Rapcu. Naime radi se o zabavnoj mnaifestaciji koja se već osam godina održava na ovim prostorima, a najbolji dio od svega za razliku od karnevala u Rijeci; nema smrzavanja i ružnog vremena.

Ljetni karneval vam je idealna prilika da napokon kažete što mislite bez ikakvih posljedica i da sa svima budete iskreni, ali preko maske koja dočarava vaše trenutno stanje. Imate priliku biti netko drugi i pritom zezati sve ostale.

Ako niste toliko osoba od akcije tada vam savjetujemo da se svejedno zaputite prema ovom dijelu obale, jer ćete kao gledatelj uspjeti osjetiti tu nevjerojatnu čaroliju koja je opsjela grad na neko vrijeme. Imate ćete priliku vidjeti uživo povorku raznih maskara.

Dakle svake se godine početkom lipnja organizira ljetni karneval na kojem lude maske prolaze mjestom i preuzimaju vlast nad Kvarnerom. Pored lude povorke tu je i pravo malo finale koje redovno slijedi zajedno s veselicom u poznatom turističkom naselju Girandella.

Pored ludih maski imate priliku uživati u pravim domaćim specijalitetima kao što je čuvena maneštra te naravno u vrhunskim vinima. Uz finu klopu i naravno pića tu su razni bendovi uz koje ćete moći malo i zaplesati.

Dakle možete birati između toga da samo promatrate i budete pravi sudionik koji će do kraja otpustiti svoje kočnice i krenuti putem zabave i samo zabave. Ovo vam je jedinstvena prilika da se zaista opustite i zaboravite na svoje svakodnevne probleme.

Budite barem na jedan dan netko sasvim drugi.

Autor: S.Š.  Foto: Zeljko/Wikimedia