Ljepota u trudnoći

zdrava trudnica

Trudnoća često može ženama pružati osjećaj manjka samopouzdanja i nesigurnosti. Trudnoća uglavnom na žensko tijelo kad se radi o prirodnoj ljepoti vrlo povoljno utječe. Koža je tada sjajnija, a kosa s više volumena. Ipak, postoje i one ne tako lijepe strane koje su najčešće u obliku strija, proširenih vena te naglo povećanje kilograma.

Kako biste se što bolje i ljepše osjećale u svome tijelu za vrijeme trudnoće, donosimo vam neke metode kojima to i uspijeti, uz naravno, malo truda.

Zbog hormonalnih promjena, akne su česta posljedica koja se izražava na našoj koži. Sok od svježe iscijeđenog limuna će vam biti od velike koristi.

Na čistu blazinicu nanesite sok sve dok dobro ne upije i prislonite je uz svoju kožu. Ostavite navlaženu kožu nekoliko minuta kako bi se svi hranjivi sastojci iz limuna mogli dovoljno upiti te kožu lica isperite toplom vodom koja ne bi smjela biti prevruća.

Za vrijeme trudnoće učinite svojoj kosi, sebi i djetetu uslugu i ne farbajte je 9 mjeseci kako bi se što bolje mogla oporaviti od agresivnih preparata koje ste na nju često nanosili.

Težite li za dodatnom hidratacijom i glatkoćom kosu, uzmite regeneratore i maske na biljnoj bazi.

Trudnice oduvijek vode borbu sa strijama koje su vidljive gotovo po cijelom tijelu. Za najbolje razultate počnite čim saznate da ste trudni koristiti bademovo ulje na kritičnim područjima. Naime, bademovo ulje je puno vitamina E  koji se uspješno pokazalo u borbi protiv strija.

Svoje proširene i izražene vene tretirajte tako da se što više krećete, bilo to po sobi ili u laganoj šetnji. Prilikom tuširanja, tuširajte se izmjenično s hladnom i toplom vodom kako biste potaknuli cirkulaciju vena.

Obogatite svoju prehranu sa što više vitamina i minerala te pijte dovoljno tekućine kako bi organizam mogao što bolje raditi, a beba bila što zdravija.

I trudnice isto mogu raditi tjelovježbe u puno blažim količinama nego inače. Rastezanje i razgibavanje je vrlo preporučljivo, a briga o zdravlju i tijelu je dosta važna.

Autor: A.B., Foto: konstantynov/Shutterstock