Ljekovita svojstva bučinog ulja

lijek iz bučinog ulja

Bučino ulje daje specifičnu aromu jelima, a dobiva se od sjemenki buče. Kako bi se proizvelo bućino ulje, potrebne su bučine koštice, koje nemaju ljuske. Bučino ulje sadrži minerale, nezasićene masne kiseline, omega 9 kiselinu, ugljikohidrate, bjelančevine i omega kiseline.

Ulje još obiluje i magnezijem, cinkom, vitaminima C, E, D, K i B, željezom, magnezijem i cinkom. Redovitom konzumacijom bučinog ulja mogu se ublažiti poteškoće vezane za probleme s povećanom prostatom.

Za liječenje povećane prostate preporučuje se konzumiranje 2 velike žlice bučinog ulja na dan, i tako svaki dan sljedeća tri mjeseca. Nakon tri mjeseca savjetuje se konzumiranje jedne velike žlice bučinog ulja na dan, u sljedeće dvije godine.

Važno je da se terapija ne prekida, a već u prvim tjednima će problemi s mokrenjem nestati. Dugotrajnom primjenom bučinog ulja riješit će se problemi s mokrenjem i prostatom te će se automatski smanjiti djelovanje hormona koji uzrokuju ćelavost.

Bučinim uljem može se smanjiti i povišeni kolesterol, a sigurno je učinkovito i kod svih kardiovaskularnih oboljenja te će pomoći radu krvnih žila i srca.

Bučinim uljem možete ublažiti i upalu mjehura, jer potiče na mokrenje i pomaže u jačanju mokraćnog mjehura i njegove muskulature.

Bučino ulje je poznato kao diuretik te je odlično sredstvo za čišćenje organizma od crijevnih parazita. Učinkovito je kod ublažavanja sindroma iritabilnog crijeva, kao i kod problema sa žgaravicom.

Pomoći će osobama koje pate od zatvora te koje imaju problema s upalama debelog crijeva. Imaju i snažnu moć u prevenciji oštećenja bubrega, koji je uzrokovan dijabetesom.

Ljekovita svojstva bučinog ulja su povoljni utjecaj na kvalitetu sperme i plodnost, pomoć kod kardiovaskularnih bolesti, jačanje imunološkog sustava.

Pomaže kod opeklina ima pozitivno djelovanje na vid, pospješuje pamćenje, stimulira rad bubrega, liječi bolesti prostate, obnavlja eritrocite, eliminira bolove u zglobovima, ima blagotvorni utjecaj na zdravlje kose i kože. Ublažava stres i podiže raspoloženje.

Bučino ulje je namirnica koju ne bi trebalo ignorirati jer se radi o ljekovitom sastojku koji pomaže kod raznih bolesti. Prirodne metode liječenja u velikom su se broju slučajeva pokazale uspješnima jer u sebi nemaju štetne sastojke koji bi mogli izazvati negativne posljedice za organizam.

Autor: A.Z., Foto: Nathalie Dulex/free images