Limun dijeta ojačava i imunitet

kriške limuna

Jeste li čuli za limun dijetu? Radi se o posebnom planu prehrane koji je usmjeren na čišćenje organizma i neophodnu detoksikaciju. Tijekom dijete ne morate jesti limun nego samo koristiti njegova svojstva za otapanje masnoća i rješavanje viška kilograma.

Stručnjaci su bilo složni kako limun u sebi ima sve potrebne sastojke koji će vam olakšati proces mršavljenja i gubitka svih onih kilograma koji su se nakupili. Najvažnija je limunska kiselina koja pomaže ubrzati metabolizam i smanjiti apetit.

Limun je odličan zato što sadrži važan C vitamin bez kojeg ni jedan čovjek ne može zamisliti svoje svakodnevno funkcioniranje. Radi se o vitaminu koji pomaže ojačati imunitet i zahvaljujući kojem određene prehlade prolaze skoro pa bezbolno. Zbog C vitamina osoba ima manje zdravstvenih tegoba.

Limun je zaista čudesan, a zbog toga se nalazi na samom vrhu nakorisnijih namirnica. Njegova primjena je višestruka jer ubrzava rad metabolizma i jača imunitet. Limun je kao stvoren za sprječavanje određenih bolesti.

Sijedi primjer jelovnika:

Prvi dan

Doručak
Čaj s limunom i integralno pecivo

Ručak
File od oslića, kuhani krumpir i salata

Večera
Limunada i juha od povrća
U međuobrocima jedite voće

Drugi dan

Doručak
Pomiješajte voće, primjerice bananu, kivi, krušku, nekoliko bobica grožđa i mandarinu. Sastojke prelijte sokom od limuna.

Ručak
Puretina ili piletina s prokuhanim povrćem

Večera

Tjestenina s plodovima mora

Nastavite idućih dana s pokazanim primjerima jelovnika ili ih sami malo iskombinirajte, osnovne postavke ste vjerujemo shvatili. Preporučeno trajanje dijete je 5 do 7 dana, a očekivani gubitak u tom periodu je 2 kilograma.

Ne zaboravite pripaziti na svoje zdravlje i na sve one namirnice zahvaljujući kojima ćete se bolje osjećati. Na vama je da odaberete zdraviji način života koji vodi prema životu bez bolesti i vitkom tijelu. Ne čekajte nego se pokrenite što prije.

Foto: adameret/Sxc