Lijepe usne tijekom zime

pune usne

Svaka žena koja vodi računa o svojoj ljepoti mora pripaziti na sve aspekte pa tako i na svoje lice. Nije samo važno znati kako se našminkati, nego je potrebno poznavati sve tajne pravilne njege uz koje će lice izgledati neodoljivo. Vaša koža mora izdržati sve vremenske uvjete.

Svako godišnje doba za sobom nosi određene čari, ali i zamke kojih treba biti svjestan. Koliko je ljeto poznato po visokim temperaturama i sušenju kože zbog povećanog izlaganju suncu, tako je i zima poznata po niskim temperaturama te jakim i hladnim vjetrovima koji mogu naškoditi koži.

Potrebno je znati nositi se sa svim godišnjim dobima te sačuvati prekrasan izgled. Jeste li razmišljali o njezi usana tijekom cijele godine, a pogotovo tijekom zime? Kako bi izgledale čarobno kada na njih nanesete ruž, važno je da ih njegujete kako treba.

U vrijeme kada pušu hladni vjetrovi sa sjevera vaše usne mogu postati suhe, a kao rezultat se javlja neugodan osjećaj peckanja svaki put kada ih dotaknete. Jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za sebe je balzam za usne.

Ne zaboravite uvijek imati jedan u torbici kako bi mogli namazati usne svaki put kada osjetite potrebu. Zahvaljujući balzamu vaše će usne biti mekane i nježne. Postoji još jedan trik s kojim nećete pogriješiti.

Pokušajte nabaviti kokosovo ulje koje ćete staviti ujutro i navečer. Potrebno je nekoliko minuta kako bi usne uspile ulje, a nakon čega će biti jednostavno neodoljive. Ne zaboravite i na prekrasan miris.

Postoje žene koje imaju problema sa suhim i ispucalim usnama. Kako bi izbjegli nakupljanje bakterija i spriječili nastanak bilo kakve infekcije, bilo bi dobro kada bi barem jednom tjedno napravili piling na usnama. Za piling vam je dovoljna četkica za zube. Važno je da ste nježne kako ne bi raskrvarile usne.

Tijekom zime usne mogu imati problem i s dehidracijom i zato je važno da unosite dovoljno tekućine i da ne zaboravite svaki dan popiti do 7 čaša vode. Izbjegnite oblizivanje usana tijekom vjetra kako ne bi previše ispucale. Vodite računa o njihovom lijepom izgledu.

Autor: S.Š., Foto: Elena Kharichkina/Shutterstock