Liječenje mokraćne infekcije

urinarna infekcija

Mokraćne infekcije i problemi sa mjehurom pogađaju sve više žena. Osim lijekova koje vam prepisuju liječnici, ovu bolest možete riješiti i na drugi način. Mokraćna infekcija ponekad zna biti i bolna, ali i te tegobe možete riješiti prirodnim putem, koji donosimo u nastavku.

Morate se prisiliti da redovito odlazite na wc. Nikada ne smijete zadržavati mokraću u mjehuru, jer ćete na taj način omogućiti razvoj bakterija. Praznite mjehur što češće i pokušajte nikada ne zadržavati mokraću!

Kako bi vam se mjehur što više punio, te kako bi imali što veću potrebu za pražnjenjem i ispiranjem mjehura, osim puno tekućine koju trebate unijeti u organizam, jedite što više krastavca. Krastavci su puni tekućine, koja će puniti vaš mjehur pa ga konzumirajte u što većim količinama.

Ljude koje pogađa mokraćna infekcija, često zna i boljeti trbuh tijekom dana. Neugodnu bol u donjem dijelu trbuha uzrokovanu upalnim procesom u mjehuru, možete ublažiti tako da stavite na taj dio trbuha neki topli predmet. Možete se poslužiti termoforom ili zagrijanim dijelom neke odjeće.

Što više tekućine unesite u svoj organizam, a najbolje bi bilo kada bi pili što više vode. Voda će na najbolji mogući način očistiti vaš mjehur i brzo ga napuniti, što će će vas natjerati da više puta mokrite. Ukoliko se u mjehuru razvila bakterija, voda će ju najbrže otjerati. Popijte minimalno 8 čaša vode na dan.

Peršin je poznati prirodni lijek, koji će ubrzati ozdravljenje, pa bi bilo poželjno da pijete što više čaja od peršina. Čaj od peršina napravite tako da u 300 ključale vode umiješate dvije i pol žličice suhog peršina. Ostavite da odstoji 10-ak minuta, pa procijedite i popijte.

Brusnica je najpoznatiji lijek za liječenje mokraćnih tegoba, a sastojci iz brusnice spriječavaju razvoj bakterije E.Coli, pa bi bilo dobro kada bi na dan popili 3 čaše nezaslađenog soka od brusnice.

Autor: A.Z., Foto: ER_09/Shutterstock