LEGO film

lego film

Najsloženiji film je ovdje i prilika svim generacijama da uživaju uz omiljene igračke s kojima su mnogi odrastali. Malo tko je dosada mogao odoliti slaganju raznih figura od čuvenih LEGO kockica. To sada više nisu samo figurice za djecu, danas možete složiti čitave gradove i letjelice iz omiljenih filmova.

LEGO je s vremenom postao institucija koja je postavila određene standarde kada je u pitanju dječja mašta i kreativnost svih uzrasta. Igračka više nije samo igračka, a film više nije samo radnja prenešena platno. Film je od danas nešto puno više.

Djeca i oni malo stariji napokon mogu biti sretni jer sada mogu uživati u najnovijem dostignuću ili animiranoj komediji čiji su autori ujedno i LEGO fanovi, redatelji Christopher Miller i Phil Lord. Njih dvojica su odlučili oživjeti čarobni svijet.

Oba redatelja su odrasla stvarajući razne LEGO kreacije, a sada su odlučili ovo čudo igre prenijeti na veliko platno. Redatelji su krenuli s pričom o Emmetu kojem je glas posudio Chris Pratt. Radi se o djelatniku građevine iz mjesta Kockovac, koji je jedno obično biće iz svemira.

Emmet je poslušna LEGO figurica za koju ostali slučajno pomisle kako se radi o Posebnom biću od velike važnosti za spas planete. Na njegovom ga putovanju prati i odlučna Živka kojoj je glas posudila Elizabeth Banks.

Zajedno se udružuju s ostalim ljudima iz LEGO svjetova: Vitruvije (Morgan Freeman), astronaut Benny (Charlie Day), heroj Batman (Will Arnett) te LEGO gusar Metalobradi.

Svaki od njih predstavlja tajnog Majstora graditelja, koji je u mogućnosti izgraditi skoro sve i to bez uputa, za razliku od Emmeta koji uvijek radi ono što mu sustav nalaže.

LEGO FILM je jedan od nasloženijih filmova ikad snimljenih, a za čije je potrebe upotrijebljeno oko 15. 080 330 LEGO kockica. Svi obožavatelji LEGO kreacija će uživati i još jednom osjetiti kako je to biti dijelom velike LEGO avanture.

Autor: S.Š.