Leće u boji

umetanje leća

Zadnjih godina vrlo popularne su postale leće u boji koje je prihvatila uglavom mlađa publika, no ima i onih starijih koji su željni promjena te tako se rado odlučuju na kupovinu leća.

U ponudi ih možemo naći u različitim bojama, primjenama i veličinama. Samo je bitno koji par vam se najviše sviđa i koju boju očiju ste oduvijek željeli imati i koju biste rado voljeli pokazati svijetu oko vas.

Tako se lako mogu naći leće koje imaju svrhu povećati vaše oči, no ipak potrebna je doza opreza jer ukoliko se nose svakodnevno, mogu poremetiti vid.

Zato postoje leće koje su jednodnevne ili mjesečne kao i one za svakodnevnu upotrebu.

Prilikom kupovine, primjetiti ćete raznoliku vrstu boja. Možete se odlučiti između plave, zelene, sive, smeđe pa čak i crne boje leća.

Isto tako,  mnoge vizažistice svaki dan sve više upotrebljavaju leće kako bi bolje istaknule šminku koju nanose.

Za vrijeme maškara ili Noći vještica, vjerojatno možete naići na leće koje su u potpunosti bijele ili nalikuju šarenici vampira i zombija.

Za one malo odvažnije, ljubičasta i narančasta boja su također pristune.

Ipak, prije kupovine se dobro raspitajte o proizvođaču te provjerite škode li određene leće vašem vidu ili ga ometaju.

Kao i kod svakog modnog trenda kojeg nosimo na tijelu, potrebna je velika higijena.

Leće držite u specijaliziranim posudicama kako bi bile čiste, i kako ne bi dolazile u kontakt s prašinom i ostalim nečistim svojstvima.

Postoje i vrlo dobre tekućine u kojima se leće drže kako bi uvijek bile vlažne te kako ne bi djeloval pregrubo za vaše oko.

Leće u boji su odličan izbor kada već duže vrijeme žudite za nekom promjenom, a niste dovoljno hrabri ošišati kosu ili je obojati. Zato možete računati na njih, a vašu omiljenu haljinu ili jaknu uvijek možete nositi uz nove trendi leće.

Autor: A.B., Foto: Marin/Shutterstock