Laptop, 10 savjeta za duži vijek trajanja baterije

muškarac s laptopom
Muškarac sa laptopom za stolom, Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock

Poznato je kako za korištenje laptopa treba imati napunjene baterije. Naime sama baterija traje oko tri godine, međutim ako vodite malo više računa o izvoru energije s vašeg laptopa, tada će vjerojatno trajati u duže.

Slijedi nekoliko savjeta pomoću kojih možete produžiti životni vijek svog ljubimca:

U slučaju da ne mislite koristiti svoj laptop nekoliko dana, bilo bi najbolje kada bi izvadili bateriju. Tako ćete samo produžiti rok trajanja.

Zanimljivo je spomenuti kako za dugotrajniji rad baterija se svakako preporuča držanje laptopa na sobnoj temperaturi. To je važno iz razloga što dugotrajno izlaganje malog računala na niskim temperaturama ga može oštetiti, bateriju također.

Dovoljno je jednom mjesečno pustiti da se baterija skroz isprazni. Sve što ste radili spremite tako da možete pustiti računalo da se u poptunosti ugasi.

Mnogi griješe kada cijelo vrijeme drže strujni adapter uključen u laptop zbog čega se baterija stalno puni. Ako niste znali, takav postupak svakako utječe na životni vijek same baterije.

Nastojte smanjiti jačinu ekrana i isto tako isključiti zvučnike, jer ih sigurno ne koristite svaki dan. Isto tako pokušajte ograničiti igranje igrica te slušanje muzike i naravno gledanje raznih filmova. Ne otvarajte više programa u isto vrijeme.

Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock