Lak za kosu

Postojanu i savršenu frizuru nije nimalo jednostavno postići. Često nam najveće probleme stvara neukrotiva kosa ili promijenjive vremenske prilike. Bez obzira na to, sve se možemo složiti da je postojanost frizure itekako ovisna o raznim utjecajima. Međutim, kako to spriječiti i je li to uopće moguće?

Idealno i učinkovito rješenje glasi lak za kosu. Odgovarajući lak za kosu kozmetički je proizvod koji sadrži sve što je vašoj kosi potrebno kako bi bila lijepa i privlačna. Ne samo da kosa ostaje u početnom stanju i do nekoliko sati, već ju lak njeguje jer sadrži razna, eterična ulja potrebna našem vlasištu. Imate li nestašnu kosu koju je nemoguće složiti u normalnu frizuru, lak će riješiti sve vaše probleme.

U prodaji danas možete naći niz različitih lakova, a koji ćete od njih kupiti ovisi isključivo o tipu vaše kose. Imate li poslušnu kosu koju samo treba malo usmjeriti, bit će vam dovoljna najslabija jačina laka. Što vam je kosa nestašnija, to će vam biti potreban jači lak.

Nakon kupnje, jednako je toliko važno pravilno nanošenje. Nanesete li previše laka, kosa će vam poprimiti ljepljiv izgled, slijepit će se, a vi nećete postići ono zbog čega ste ga zapravo stavljali.

Kod nanošenja, obratite pažnju na razmak između kose i laka. Nemojte ga nanositi preblizu jer se tada neće primiti ravnomjerno. Upravo suprotno. Na nekim dijelovima kose bit će ga previše, a na drugima premalo.

Neka razmak između kose i laka prilikom nanošenja bude minimalno desetak centimetara. Također je prilično važno u kojem ga položaju držite kod lakiranja. Neka bude u što uspravnijem položaju kako biste ga mogli ravnomjerno nanijeti.

Ukoliko vam usprkos ovim uputama lakiranje i dalje ne ide, ne trebate brinuti. Zamolite vašeg frizera za pomoć. Neka vam pokaže pravilnu uporabu laka ili spreja. Kasnije ćete se već naučiti sami i više nećete imati nikakvih problema.

Autor: D.Š. Foto: dean bertoncelj/Shutterstock