Lagane haljine za ured

lagana haljina za ured
Lagana haljina za ured, Foto: Maryna Stenko/Shutterstock

Jednostavno je prevruće. Iako polako pužemo prema kraju ljeta i ostavljamo iza sebe duge neprospavane noći i nekoliko tjedana ludila ili odmora (ovisi što vam je ove godine više odgovaralo), odlazak na posao još uvijek može biti problem jer iako se jesen i jesenske obveze već uvlače u naš um, kalendarski raspored to ne zanima. Još neko vrijeme živjet ćemo u ovom naizgled vječnom ljetu.

Osmosatno radno vrijeme bez prikladne radne odjeće moglo bi se pretvoriti u pravu epsku priču preživljavanja u nemogućim paklenim uvijetima. Naravno da postoje pravila poslovnog odijevanja koja ne biste trebali kršiti ni u kojem slučaju. Vručina nije isprika za vulgarnost ili neprimjereno odijevanje na poslu.

Dakle nikako ne bi bilo primjereno doći u potpuno prozirnoj haljini ili pak onoj koja će pokazivati naramenice grudnjaka ili ocrtavati liniju gaćica. Bez obzira na temperaturu ili situaciju uvijek ostanite dama i zadržite dostojanstvo. Odličan izbor za ured su lagane haljine od prirodnih materijala poput lana ili pamuka.

Možete si priuštiti neke olakotne okolnosti poput haljine bez rukava, ali nikako one na tanke naramenice. Dekolte može biti malen ili lađa izrez, ali nikako duboki dekolte koji možemo pronaći na haljinama za plažu. Primjerena dužina poslovne haljine je do koljena ili malo iznad koljena. Nikako nemojte birati kraće jer morate računati na to da će se još malo podići kada sjednete u uredski stolac.

Haljine mogu biti  lijepe, privlačne, udobne i prikladne. Odaberete li lanene haljine pripazite na prikladno donje rublje. Najbolji izbor bi bio odabrati bokiserice u boji kože. Odlučite se za zanimljiv kroj sa naborima ili potpuno jednostavan koji ćete nadopuniti zanimljivim nakitom i lijepom torbom. Jedna velika glomazna ogrlica ili niska bisera mijenja čitavu priču i nešto obično pretvaraju u spektakularno.

Nemojte zaboraviti ponijeti i vrlo laganu vesticu, ako će u uredu raditi klima. Istina, kada dođete sa vrućine isprva će vam goditi no nakon nekog vremena bi vam čak moglo i postati hladno. Vesticu možete zamijeniti i laganom pašminom. ostanite nam moderne i cool i kada temperature obaraju rekorde.

 Autor: L.K. Foto: Maryna Stenko/Shutterstock